SHARE

Nakon dvije godine pauze, uzrokovane pandemijom korona virusa, Istarski boćarski savez je ove godine ponovno nastavio s realizacijom svog projekta pod nazivom Boćajmo u školi koji za cilj ima populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje. 

Boćajmo u školi je natjecanje u svojevrsnim zabavnim igricama u trajanju od 45 minuta do sat vremena, odnosno bližanje  i gađanje cilja malim boćama, kroz koje mladi, učenice i učenici nižih razreda istarskih osnovnih škola, stječu prva boćarska iskustva i susreću se sa temeljnom boćarskom tehnikom, bližanjem i izbijanjem.

U prethodnih šest sezona održano je ukupno 58 natjecanja, a kroz projekt je prošlo 1350 učenica i učenika. Ove sedme sezone u projekt se uključilo 200-tinjak djevojčica i dječaka, a održano je osam kvalifikacijskih natjecanja za učenike osnovnih škola Vladimira Nazora-Pazin, Vazmoslav Gržalja-Buzet, Matija Vlačić-Labin, Vladimira Nazora-Potpićan, Ivan Goran Kovačić-Čepić, Vitomir Širola Pajo-Nedešćina, Jože Šuran-Višnjan – područja škola Vižinada i Svetvinčenat.

Već tradicionalno, veliko godišnje finale projekta Boćajmo u školi održati će se u Pazinu, u dvorani Boćarskog centra Aleksandar Anzur, ove godine u utorak, 14. lipnja u vremenu od 10:30 do 12:00 sati.

U finalu će se po dvije najbolje učenice i učenika sa svakog kvalifikacijskog natjecanja, dakle ukupno po 16 djevojčica i dječaka natjecati za naslov najboljih u projektu Boćajmo u školi za Istarsku županiju.

Za najuspješnije natjecatelje na svakom natjecanju osigurane su prigodne nagrade, a za sve učesnike i prigodne majice. Po dvoje najboljih učenica i učenika sa svakog finalnog natjecanja steći će pravo besplatnog boravka u tradicionalnom jednotjednom kampu IBS-a za mlade koji će se predstojećeg ljeta održati u Poreču.

U sklopu finala će egzibicijski nastup u štafetnom izbijanju prirediti mladi članovi superligaške momčadi Boćarskog kluba Pazin.