SHARE

Fantastičnu utakmicu odigrali su večeras igrači Futsal Pule Stanoinvest, uvjerljivo slavili u drugoj utakmici finala Prve HMNL, ali nakon susreta ostaje gorak okus jer se teže ozlijedio kapetan David Mataja.

Na rezultatu 6:1, ušao je u jedan blok i ostao uz bolan vrisak ležati na parketu, a kako je to izgledalo, možda najbolje govori to da se posljednjih 90 sekundi nije igrao futsal, nego su igrači obje momčadi čekale kraj.

Dotaknimo se i utakmice na parketu. Okrenuli su Puljani u prvom dijelu vodstvo Makarana, a onda u 33. minuti, nakon perioda nižeg ritma utakmice, Niko Vukmir na gol crti idealno pronalazi Deana Moravca za 3:1.

Uslijedio je period od 100 sekundi u kojima Žarko Luketin upisuje dvije nadrealne obrane, točnije oba puta odbija udarce Sutona i Gašpara u vratnice, a u 35. minuti i danas sjajni Mataja krade loptu gostima u igri s golman-igračem i pogađa za 4:1.

U tim je trenucima više od 1500 gledatelja krenulo s pjesmom „Noći istarske“, za uspomenu koja će sigurno svim igračima ostati zauvijek u sjećanju. Do kraja su Puljani dvaput pogodili praznu mrežu gostiju za konačnih 6:1 i onda taj duel Sutona i Mataje koji je sve zasjenio.

David Mataja mnogo je puta ove sezone uveselio mnoge Puljane, Istrijane i općenito obožavatelje futsala i nadamo se kako ćemo ga brzo vidjeti ponovno na parketu!


PULA – Dom sportova „Mate Parlov“ – PRVA HMNL – FINALE – 2. UTAKMICA – GLEDATELJA: 1500
SUCI: Vedran Babić (Split) i Mario Lulić (Gospić)

FUTSAL PULA STANOINVEST – NOVO VRIJEME 6:1 (2:1)

Strijelci: 0:1 Pulinho 13′, 1:1 Šulentić 13′, 2:1 Bilić 14′, 3:1 Moravac De. 33′, 4:1 Mataja 36′, 5:1 Moravac De. 38′, 6:1 Šulentić 38′

FUTSAL PULA STANOINVEST: Luketin, Mataja, Baisel, Bilić, Vukmir, Moravac Da., Moravac De., Grbić, Hrgota, Hasanbašić, Lolić, Šulentić, Barišić, Jamičić

Trener: Frane Despotović

NOVO VRIJEME: Bašković, Jelavić, Suton, Kazazić, Musinov, Vuković, Pulinho, Sesar, Lasić, Gašpar R., Gašpar B., Ora, Horvath, Herceg

Trener: Ivan Božović