SHARE

Čudnu utakmicu gledali smo jučer na Fabriki. Favorizirani domaćin trebao je imati rutinski posao ali da to ne bude tako pobrinuli su se momci iz Marušići. Prema očekivanjima domaćin je bolje otvorio susret postigavši pogodak preko Ritoše nakon cijeg udarca loptu skreće gostujući igrac i na iznenađenje vratara Marinčića ona završava u mreži.

Nastavljaju domaćini dobrom igrom te nakon pola sata imaju priliku za povećanje vodstva ali Beato s par metara glavom prebacuje vrata gostiju. Precizniji od njega bio je Flank kojega u šesnaestercu nalazi Grižon, a ovaj preciznim udarcem svladava vratara Marušići.

U drugom dijelu kada su svi očekivali da će dotad bolja ekipa Vižinade završiti posao i mirno dočekati kraj susreta pogodak postizu Marušići nakon centaršuta s lijeve strane. Mamilović je neobjašnjivo ostao sam na drugoj vratnici i smanjuje rezultat na 2:1.

Do kraja susreta gledali smo rastrganu igru u kojoj domaćini pokušavaju postići pogodak koji bi im donio mirnu završnicu susreta dok gosti vrebaju svoju priliku iz polukontre. U tom naumu momčad Vižinade nije uspjela podignuti razinu igre, a u takvom omjeru snaga gosti su dočekali svoju priliku minutu pred kraj susreta kada gostujući igrač izlazi sam pred Kozlovića ali loše zahvaća loptu i prebacuje vrata.

Sveukupan dojam utakmice je da su obje momčadi prvenstvo već završile i čekaju raspust. Zadnje kolo donosi gostovanje Vizinade u Umagu kod Moele gdje će s nestrpljenem očekivati vijesti iz Livada gdje gostuje lider Dinamo nadajući se da će im prvi susjedi priuštiti iznenađenje i detronizirati vodeći Dinamo u zadnjem kolu.

VIŽINADA – Igralište Fabrika – 3. ŽNL Sjever – 17. kolo – SUDAC: Arnel Bešić (Pula)

VIŽINADA – MARUŠIĆI 2:1 (2:0)

Strijelci: 1:0 Ritoša 8′, 2:0 Flank 34′, 2:1 Mamilović 48′

VIŽINADA: Kozlović, Perhat, Radešić A., Flank, Bertoša, Ritoša P., Radešić M., Grižon P., Rakovac, Vlašić, Beato

još su igrali: Grižon D., Pilat, Momić, Krizmanić, Lončarić, Gasparini

Trener: Dalibor Radešić

MARUŠIĆI: Marinčić, Mamilović, Krt, Rumin, Đurđević, Baruca, Cigui, Jurišević, Gerebizza, Miani, Koren

još su igrali: Donis, Podgorelec, Štoković

Trener: nema prijave