Home Nogomet Treća ŽNL Istra TREĆA ŽNL JUG – 1. KOLO | Kiša golova na otvaranju prvenstva,...

TREĆA ŽNL JUG – 1. KOLO | Kiša golova na otvaranju prvenstva, obrane se tek uigravaju

SHARE
Edi Topić i Matija Pinezić, oba strijelci u prvom kolu

Ovog vikenda započelo je natjecanje i u Trećoj ŽNL Jug. Riječima dalmatinskog velikana kombinacije alkohola i nogometa, Romana Obilinovića, pala je „kiša golova“. Čak 27 gol na pet utakmica dovoljno govori o propusnim obranama.

Najviše golova bilo je u Kanfanaru gdje je domaćin bio bolji od Barbanaca s 6:3. Za domaće golove su postigli Igor Galant (2), Filip Marić, Sandi Božac, Dominik Šegon i Luka Marić dok su za goste mrežu tresli Andi Kalčić (2) i Mauro Frančula.

Momčad Miljenka Garića u Balama je s tri pogotka pobijedila krnički Pomorac, a na dva gola Saše Bradarića nadovezao se i Mihael Muzika za 3:0. Još uvjerljivija je bila Marčana na štinjanskom Fortinu. Stefan Tasovac postigao je dva gola, a Josip Radolović i Matija Pinezić dodali su još po jedan.

Očekivano, novi trener Cementa, Moreno Kanciani, u Viškovićima je stvorio ozbiljnu momčad. Oni su s 4:1 u uvodnom kolu bili bolji od Arne Peruški, a golove za njegovu momčad postigli su Đani Milevoj, Robert Peruško, Davor Načinović i Dean Vitasović. Prije svega toga, u 13. minuti, Dragan Mihalić zabio je za vodstvo gostiju.

Golova nije nedostajalo ni na Baredinama. Manjadvorci su golovima Davida Buršića (2), Korada Butkovića i Bojana Benčića bili bolji od Vodnjana za kojeg je oba gola postigao „cener“ Edi Topić, bivši nogometaš Rudara.

TREĆA ŽNL JUG – 1. KOLO

Cement-Arne Peruški 4:1
Jedinstvo-Pomorac 3:0
Štinjan-Marčana 0:4
Manjadvorci-Vodnjan 4:2
Kanfanar-Barban 2013 6:3