Home Nogomet Treća ŽNL Istra TREĆE ŽNL | Polet iz Snašića i Istra iz Tara novi županijski...

TREĆE ŽNL | Polet iz Snašića i Istra iz Tara novi županijski drugoligaši

SHARE
NK Polet iz Snašića

Iako je još nogometa za odigrati, znaju se prvaci u trećim županijskim ligama Istre. Na jugu je Polet iz Snašića dosad sakupio 36 bodova, čak 12 više od Raše 1938 i Štinjana. Momčad koju kombinirano vode Dalen Mohorović i Goran Gulin daleko je najviše pokazala dosad i zasluženo će u Drugu ŽNL.

Vratar David Kršulja nastupio je u svih 14 susreta, kao i kapetan Dino Safin, inače strijelac četiri pogotka dosad. Ipak, uz spomenutog Gorana Gulina koji je zabio 10 „komada“, najveće ovogodišnje pojačanje Snašićana je Bojan Popović, lani napadač riječke Lokomotive koji je u dresu Poleta zabio isti broj golova, ali u 715 minuta, što znači da riječkom ofenzivcu za gol treba 70-tak minuta provedenih na terenu. Bez daljnjeg, kostur te momčadi zatvara Dean Klapčić, inače defenzivno orijentiran, koji je dosad osam puta zatresao mrežu protivnika.

Na Sjeveru su dvije grupe, i dok u jednoj borbu za vrh vode Moela i Petrovija, u Taru se već otvara šampanjac. Tamo je momčad Damira Vukadina „protutnjala“ svojom ligom i potpuno je nerealno očekivati da ne slave naslov.

Momčad predvodi Edi Salković, prvi strijelac kluba, a posebno je zanimljiv obrambeni dio. Naime, vratar Spomenko Vujica odradio je odličnu sezonu, iako je dosad proslavio ravnih 48 rođendana te od svog „ministra obrane“ Danijela Ćorića ima 22 godine više. Doista raritetna situacija.