SHARE

U organizaciji atletskog kluba Albona i atletskog kluba Kvarner iz Rijeke održano je ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu u Parku skulptura na Dubrovi. Ovo je bilo jedno od najmasovnijih državnih prvenstava do sada, svoje utrke završilo je ukupno 677 trkača i trkačica iz 37 klubova.

Lijepo vrijeme, dobra atmosfera i veliki broj trkača pridonijeli su da Dubrova zasja u najboljem sjaju i postane na trenutak centar hrvatske atletike. Dobrih i zanimljivih utrka i sportskih napetosti na Dubrovi u subotu nije nedostajalo, a najuspješniji su na kraju bili atletičari zagrebačkog Agrama, ispred riječkog Kvarnera i zagrebačkog Dinama.

Za Albonu je nastupila ekipa kadetkinja koje su zauzele deveto mjesto u utrci na 1000m i ekipa mlađih kadetkinja, koja je zauzela 12. mjesto u utrci na 800m (u sastavu Ani Poldrugovac, Marcelle Sophie Sašek i Tara Čudić).

Od pojedinačnih rezultata najuspješnija labinska trkačica bila je Ani Poldrugovac na 13. mjestu u utrci mlađih kadetkinja koje je ujedno bila i najmasovnija utrka natjecanja sa 123 trkačice. Od istarskih klubova uz Albonu su nastupili još AK Istra i AK Medulin.

Što se tiče pulske Istre, sudjelovali su na turniru s 13 atletičarki i atletičara, a najbolji rezultat postigao je Ivan Jugovac u mlađim kadetima gdje je na kilometar dugoj stazi došao na cilj kao deseti.

Ekipno, na 800 metara dugoj utrci za mlađe kadetkinje, Istra je okončala na devetom, a AK Medulin na 13. mjestu. Kod mlađih kadeta, na 1,5 km, Ivan Milas, Marian Grbin i Noa Pliško stigli su na cilj kao četvrta momčad u konkurenciji 12 klubova.

AK Medulin je najbolji rezultat ostvario ekipno, kod kadetkinja na kilometar dužine utrke, a tu su Zara Tarticchio, Nora Buić i Marta Chiavalon bile devete u konkurenciji čak 21 kluba.