SHARE

U subotu 09.04.2021. održano je Otvoreno prvenstvo Istre u atletici 2022. godine. Natjecanje je održano u sklopu četvrtog kola Kvarnerske lige te su gosti bili i mladi atletičari iz Primorsko goranske županije.

Nastupilo je 220 atletičara mlađih uzrasnih kategorija iz Istarskih i Kvarnerskih klubova: AK Albona Labin, AK Grobnik, AK Istra, AK Kvarner Rijeka, AK Krk, AK Maximvs Poreč i AK Medulin. Atletičari su se natjecali u šest kategorija, od mlađih kadeta do mlađih juniora.

Najuspješniji klub po broju osvojenih medalja je AK Kvarner Rijeka s 37, slijedi AK Medulin s 17 osvojenih medalja te labinska Albona i domaćin Maximus Poreč s 12, pulska AK Istra s 9, AK Grobnik sa šest i AK Krk s dvije osvojene medalje.

Nakon zimskih dvoranskih natjecanja ovo je otvorenje atletske sezone na otvorenom u Istri te ujedno i priprema istarskih atletičara i atletičarki za predstojeća državna prvenstva.

Natjecanje su organizirali Atletski savez Istre i Atletski klub Maximvs Poreč, na ceremoniji otvaranja, atletičare i trenere pozdravili su predsjednik Atletskog saveza Istre Elvis Peršić i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Nazočni su bili i predsjednik sportske zajednice Grada Poreča Aleksandar Beaković, a u protokolu dodjele odličja angažirao se posebni gost i legenda svjetske atletike naš Radovan Kirin. Održana je i počasna minuta šutnje za nedavno preminule atletske suce, Maria Stella i Eda Orela, dvoje istaknutih članova i djelatnika pulske i istarske atletike.