SHARE
Marino Križmanić i Alen Guštin

Upravo fantastične susrete mogla je vidjeti danas pazinska boćarska publika jer od 17 sati se igralo finale između Aleša Borčnika i Davora Janžiča te domaćeg para Marina Križmanića i Alena Guština. Oba su para prezentirala sjajne igre na ovom turniru.

OSMINA FINALA

Šircelj, Moličnik – Vretenar, Tadić 7:3

A.Guštin, Krizmanić – M. Porello, Fantin 13:1

Campana,Chehbouni – Kastelic, Kastelic 7:10

Čubela,Maglić – Faganel,Štor 13:3

A.Borčnik,D. Janžić – Milićević,Brnić 13:3

Kosirnik,Braido – Ziraldo, Načinović 6:13

R.Marčelja,B. Kraljić – Kolobarić,Hajsek 5:9

B.Guštin,M. Percan – Povh, Curk 1:13

Nakon četvrtfinala tribine su sigurno najviše žalile za dva istarska para, Igorom Vretenarom i Nenadom Tadićem te Benjaminom Guštinom i Marijom Percanom koji su ispali od danas raspoloženijih Slovenaca.

ČETVRTFINALE

Šircelj,Moličnik – Povh,Curk 7:9

A.Guštin,Krizmanić – Kolobarić,Hajsek 13:6

Kastelic,Kastelic – Ziraldo,Načinović 13:7

Čubela,Maglić – A. Borčnik,D.Janžić 7:8

Najveće iznenađenje u ovom dijelu turnira bilo je ispadanje Ziralda i Načinovića od braće Kastelic, ali i lakoća pobjeđivanja Guština i Krizmanića protiv odličnog zagrebačkog para Kolobarić-Hajsek. U preostala dva okršaja slavili su slovenski parovi.

POLUFINALE

Povh,Curk – A.Borčnik,D.Janžić 6:13

A.Guštin, Krizmanić – Kastelic,Kastelic 13:5

ZA TREĆE MJESTO

Povh, Curk – Kastelic, Kastelic 8:9

FINALE

Aleš Borčnik, Davor Janžić – Alen Guštin, Marino Križmanić 6:7


Treba reći da je Davor Janžić, ponajbolji svjetski boćar, i lani igrao pazinsko finale, ali je morao priznati poraz u okršaju s talijanskim parom Tiso-Divina, a danas je ponovno loše krenulo po njega.

Naime, Križmanić je sjajno “valjao”, a Guštin je “popravljao” dok su gosti iz Slovenije došli u probleme čim bi pokoji “šut” bili promašili. Pazinjani su poveli s 4:2, ali je bilo jasno da se Borčnik i Janžić neće predati samo tako pa su u jednom bacanju upisali četiri punta te prešli u vodstvo 4:6. Ipak, do kraja odigrala se neizvjesna bitka koju je odlučila posljednja boća. Janžić je “valjao” za pobjedu, ali su centimetri presudili u pazinsku korist.

Najmlađi učesnik bio je 11-godišnji Nino Majcan iz Lindara, a najstariji Pazinjan Toni Cinkopan star 78 godina. Odlukom organizacijskog odbora najboljim igračem turnira proglašen je Alen Guštin.

Napomenimo da je završnicu pratilo oko 300-tinjak gledatelja, a da je ovo Guštinu drugi naslov prvaka, nakon što je s Valterom Ivančićem bio najbolji prije osam godina. S druge strane, Davor Jančić šest je puta igrao finale ovog turnira, ali usprkos tome, i dalje čeka postati pobjednik Velike nagrade Pazina.