SHARE

U subotu, 07.05.2022., u Slavonskom Brodu je održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete, juniore, mlađe seniore te za veterane, pojedinačno i ekipno. Na prvenstvu su nastupili najbolji karataši iz 33 kluba Hrvatske koji su se borili u pojedinačnim i ekipnim kategorijama, osim za naslove prvaka Hrvatske i za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati od 17.06.-19.06.2022. u Češkoj.

Karate klub Finida iz Poreča nastupio je u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji sa svojim karatašima, koji su odradili odličan posao osvojivši ukupno dvije medalje i to jednu zlatnu i jednu srebrnu. Zahvaljujući njima porečka Finida se u ukupnom poretku klubova plasirala na visoko četvrto mjesto.

Ekipa veterana Karate kluba Finida u sastavu: Josip Leutar, Marko Paliaga i Amir Rešidović su obranili prošlogodišnji naslov prvaka Hrvatske u kategoriji +50 godina, a u kategoriji +35 godina, zauzeli 2. mjesto i tako postali viceprvaci Hrvatske.

Flavia Paliaga se u vrlo jakoj konkurenciji, u kategorijama juniorke i mlađe seniorke pojedinačno, uspjela izboriti za repasažne nastupe za treće mjesto i brončanu medalju, ali nažalost, oba nastupa je tijesno izgubila, te se u konačnici u obje kategorije plasirala na 5. mjesto.