SHARE

Ove subote 21.05.2022. godine održano je prvenstvo Hrvatske u judu za djevojčice i dječake. U uzrastu U-14 za djevojčice i dječake rođene 2009. i 2010. godine ukupno je nastupilo 316 natjecatelja iz pedeset i šest hrvatskih klubova.

Labinski judo klub METO kod djevojčica predstavljale su Viktorija Stojić i Ajla Šahdanović, dok su u grupi dječaka Labin predstavljali Lucas Janjić, Viliam Puhar i Mariano Kristiano.

Viktorija Stojić nastupila je u kategoriji do 32 kilograma  te osvojila drugo mjesto i u Labin se vratila sa srebrnom medaljom dok je Ajla Šahdanović nastupila u kategoriji do 52 kilograma.

U kategoriji dječaka Lucas Janjić se sjajno borio. Prve dvije borbe svladao je svoje suparnike, treću borbu gubi te odlazi u repasaž i pobjeđuje četvrtu borbu gdje osvaja sjajno treće mjesto i brončanu medalju.

U kategoriji do 55 kilograma sa jednom pobjedom i dva poraza dobar je bio Viliam Puhar, dok je Mariano Kristiano nastupio u katergoriji +66 kilograma.

Natjecatelje su vodili treneri Denis i Dino Alićajić koji su ponosni borbenošću njihovih učenika te osvojenim državnim medaljama.