SHARE

Sutra je na rasporedu sjednica Izvršnog odbora NSŽI, na kojoj se vrlo vjerojatno neće donositi nekakve spektakularne odluke, premda materijala za tako nešto zasigurno članovi i imaju.

Naime, NK Vodnjan uputio je službeni dopis putem koje traže omogućavanje promocije u “elitni” nogometni rang natjecanja.

Naime, Vodnjanci ispunjavaju sve kriterije po pitanju infrastrukturnih uvjeta, a što je još važnije i omladinskog pogona. Jedini kriterij koji ne ispunjavaju je pozicija broj šest koju su osvojili u ovogodišnjem natjecanju u Drugoj ŽNL, a samo pet prvoplasiranih momčadi ima pravo korištenja mogućnosti promocije.

No, znamo li, a znamo, da su i na višim instancama od NSŽI ove godine donijeta razna pravila koja i nemaju specijalnu potporu na UEFA nivou, ovaj zahtjev Vodnjana čini se izuzetno opravdan, posebice iz razloga što kako stvari stoje niti jedna momčad osim Umaga nema namjeru iskoristiti mogućnost za promociju.

Znamo li i to da su u Nedešćini trenutno u velikim problemima što se tiče daljnjeg nastupanja u Prvoj ŽNL, molba Vodnjana čini nam se još realnija i objektivnija.

No, o tome će odluku donijeti IO NSŽI!