SHARE

Pet bodova nad Osijekom i šest bodova prednosti nad Hajdukom, pred gostovanje kod Lokomotive, činilo se kao dostatna zaliha aktualnom prvaku u osvajanju još jednog naslova prvaka. No, 70 posto osvojenih bodova, 70 od 99 mogućih, dovoljno govori o nekvaliteti hrvatskog nogometa ove sezone. Za usporedbu, u Europi je samo Slovenija lošija u tom segmentu. Njihov je lider trenutno na 64 postotna boda.

U najavi kola objavljenoj u četvrtak sve smo promašili. Trebao je ovo biti vikend u kojemu će vodeći tercet bez velikih problema do novih troboda, a ispalo je sasvim drugačije. Hajduk se, doslovce, u zoni Cesarini spasio još jednog debakla, Osijek je imao sve i sve prokockao te doživio novi posrtak, a Dinamo se poraza spasio autogolom “bliske” zagrebačke momčaad.

U Koprvinici i u Rijeci se igralo “jušto da pasa vrime”, no u tim je susretima viđen i najbolji nogomet. Slaven Belupo i Gorica nisu razočarali malobrojnu publiku, a na Šubićevcu smo gledali “run & gun” susret koji je završio sa osam paranja mreža. Pa eto, zbog te dvije utakmicu možemo biti zadovoljni što nismo propustili ovaj nogometni vikend na HNL travnjacima.

Ni krivi ni dužni, zbog nedovoljno izražene kvalitete čeka nas ipak uzbudljiva završnica.