SHARE

U petak su 8. kolo otvorili Gorica i Hrvatski Dragovoljac. Mogli su u Gorici barem prenoćiti na vodećoj poziciji HNL-a no u tome ih je spriječio Tomislav Štrkalj postigavši pogodak za veliki bod Sigećana sa kojime su se potpuno vratili u utrku za ostanak među “elitom”. Susret je odsudila, i to jako dobro, Ivana Martinčić i time postala prva žena glavni sudac u Prvoj HNL.

Dinamo je teško, ali očekivano svladao opasne Šibenčane. Momčad sa Šubićevca, na njihovu žalost, ima puno manje bodova od onoga što su prezentacijama pokazali, no ne trebaju pokleknuti. Dinamo je bio prejak, a posebnu je utakmicu odigrao Petković koji daje naznake povratku u onu formu koja ga je dovela i do nacionalnog dresa.

Rijeka je individualnom kvalitetom porazila još jednog suparnika. Slaven Belupo je posebno u prvome dijelu bio opasnija momčad i Koprivničani su pokazali da su sa prethodnim trenerom imali jako puno problema. Zekić ih je dolaskom još četvorice igrača konsolidirao, i vjerujem da sada stiže vrijeme njihove berbe bodova. Već u subotu kada im dolazi Istra 1961. Josip Drmić odigrao je ponovno baš onakvu utakmicu zbog kakve ga je Mišković doveo u Rijeku. I nije mu to prva. Kada momčad ne ide, ovaj napadač se pojavi i izokrene sve ono što se prije toga događalo. Individualna kvaliteta presudila je ovaj ogled.

Hajduk se u Puli u prvome dijelu nije ni pojavio. Ali nije ni Istra 1961. Što nije nimalo čudno. No, u nastavku Hajduk je stisnuo malo gasa i lakoćom došao do nova tri boda. Puljani su još jednom ostali kratkih rukava, ali ni to nije uopće čudno. Ova je momčad skupljena zbrda-zdola i kao takva, povratkom Dragovoljca u igru, imati će puno problema oko ostanka među HNL elitom.

Osijek je, kako naslov kaže, i dalje na stranputici. Bili su momci Nenada Bjelice pred trećim uzastopnim porazom, no spasio ih je Topčagić u trećoj minuti sudačke nadoknad. Je, Osijek je bio bolji takmac jučer, no kada ne ide Miereza, ne ide ni Bjeličinu momčad. Sreća je da je liga izrazito zahtjevna, pa se dva boda zaostatka koji će se pretvoriti doduše u pet bodova, još uvijek mogu stići. Pod jednim uvjetom. Promjenom razmišljanja u upravi NK Osijek.