Home Nogomet Prva ŽNL Istra 1. ŽNL – NAJAVA – 11. kolo: Pulska Istra želi nastavak pozitivnog...

1. ŽNL – NAJAVA – 11. kolo: Pulska Istra želi nastavak pozitivnog niza, težak ispit za Žminj

Kao i svi ostali županijski ligaši, tako će i “elita” svoje susrete podijeliti na tri dana. Za vikend se igraju tri utakmice, od kojih je jedna derbi između Banjola i Funtane pa ćemo tu najavu objaviti u zasebnoj vijesti.

Uz navedeni derbi, subotu će otvoriti i pulska Istra koja na Fortinu dočekuje Smoljance Slobodu. Sudar dvije momčadi sa potpuno različitim psihološkim stanjem. Momci iz Svetvinčenta već punih mjesec dana čekaju na pobjedu. Nakon teškog poraza u Ližnjanu, ništa se nije pomaklo na bolje ni u zadnja tri tjedna. Mrvice protiv Iskre i protiv Vrsara, te poraz od Banjola, doveli su momčad sa Suhače u slobodnom padu na osmo mjesto. Trenutno. Sa druge strane, pulska Istra osvojila je maksimalni broj bodova u posljednja tri kola i svoju seriju žele nastaviti.

Nedjelju će ujutro na megdan tarska Istra i Potpićan. Susret u Taru je susret koji bi po svemu sudeći mogao biti apsolutno otvoren. Naime, i jedna i druga momčad pružaju mnogo bolje igre no što su im rezultati koji ih prate. Momčad iz Tara naplatila je sve frustracije podarivši Muntiću deset laganih komada, dok se frustracije Potpićna i dalje nastavljaju. Prošloga kola ih je dodatno isfrustrirao Robert Vijatović, jedan od ponajboljih veznih igrača elitnog natjecanja. Tko li je sada na redu? I da li je?

Nakon toga susreta odmoriti ćemo do četvrtka, a onda na terene izlazi ostatak društvanca. Najuzbudljivije bi na blagdan trebalo biti u Vrsaru kamo u goste stiže Žminj. Premda su Žminjci definitivno zasluženo tu gdje jesu, utakmica u Vrsaru nikada nije utakmica u kojoj se smiješ postaviti kao favorit. Postaviš li se, puknuti ćeš sigurno. No, svjesni su toga i dečki iz svlačionice Nina Kosa.

Uzbudljivo, onako goleadorski bi moglo biti na Kunfinu, gdje gostuju trupe Denisa Išića. Poseban su osvrt zaslužili na kraju ove polusezone, no o tome kasnije. Uzmemo li u obzir dosadašnje rezultate jedne i druge momčadi, nekako nam se čini kako bi +8 morao biti zicer na kladioničarskim listićima da ih ima…

Ližnjanci su malo zakočili posljednjh petnaestak dana, no u goste im dolazi momčad koja je iritantno nepredvidiva. Za dečke iz Nedešćine jednostavno čovjek ne zna u koju bi ih grupu svrstao. Kada očekujete da će potonuti, oni se izdignu poput feniksa iz pepela, a kada očekujete da će pružiti dobru partiju, nestanu u istom pepelu. Bilo kako bilo, obje su momčadi u laganoj krizi, pa će jednoj od njih ovaj susret dobro doći da se vrati u neko bolje vrijeme dva kola prije kraja.

Na Vinež dolazi Rabac. I to je svakako derbi. Možda ne trenutni derbi samoga natjecanja, no to je utakmica u kojoj ide “brat na brata”, a kad brat udari na brata, naznaka je to početka rata. Šalu na stranu, no rat na terenu za svaki pedalj nogometnog terena očekujemo i od jednih i od drugih.


Previous articleStoja se lako obračunala s labinskim Rudarom
Next articleDavid Luchesi: Vjerujem u moju momčad | Luka Salković: U Banjole idemo po puni plijen