SHARE

I ovaj ćemo članak započeti Covid cirkusom. No, on je među županijskom elitom gotovo beznačajan. Nakon što su jučer svoj odgođeni susret odigrali Funtana i Vrsar, ostalo je još da, onako kako spada, derbi jeseni bude zadnja utakmica, a ona će se odigrati 04. prosinca kada u Žminju istoimeni domaćin dočekuje Banjole.

No, prije samog finala jeseni, potrebno je odraditi i posljednje kolo. Kolo u kojemu bi najinteresantnija utakmica trebala biti ona na Šaraji. Zašto? Pa radi se o općinskom derbiju dvije momčadi koje nemaju identične uvjete među vodećim strukturama same Općine Ližnjan. Muntićani na čelu sa njihovim “alfom i omegom” Denisom Išićem “napro su inkacani” na sva događanja ove jeseni. Zato će ići “tristo na sat”, garantiramo Vam to.

Subotu će kolo otvoriti tarska Istra kojoj u goste stiže Funtana. Momčad iz Tara biti će kompletnija no na Suhači prije sedam dana, no svejedno Funtanjanima pripada uloga barem blagog favorita. U istu kategoriju, onu favorita, spada i momčad Žminja koja gostuje na štinjanskom Fortinu kod pulske Istre, kod momčadi kod koje je sve i svašta moguće svake subote.

Vinežanima stiže momčad Agrona Barlecaja. Ali bez kažnjenog Agrona. Nadali su se na Kunfinu povoljnijem rezultatu u derbiju protiv Ližnjana, no doživjeli su poraz. No, mislim da ne tuguju pretjerano zbog toga. Pokazali su ove jeseni da su sa pravom učesnici natjecanja među županijskom elitom. Nadaju se zasigurno pozitivnom rezultatu na Vinežu, no kako god utakmica završi njihova je jesen već sada više nego uspješna.

Potpićanci su derbi začelja odradili onako kako su i očekivali, kako su priželjkivali, onako kako su se i nadali. Zadnje kolo im u Dumbrovu stiže momčad sa Suhače i u tom susretu nema favorita. Dečki iz Svetvinčenta puno su bolje izgledali na početku sezone, na samom otvaranju. Bili su plasirani vrlo visoko nakon 5-6 kola, no nakon poraza u Ližnjanu doživjeli su slobodan pad. Iskoristiti će pauzu da se malo resetiraju i da na proljeće nastave onako kako ta momčad i zaslužuje i može. Pomogao bi im u tome trobod iz Potpićna, no sumnjamo da će do njega doći.

Vrsarani će se na ljestvici izjednačiti sa nedešćanskim Jedinstvom nakon što ga svladaju u nedjelju. Teška je jesen iza Vrsarana. Nisu imali velike ambicije, ni približno kao ranijih godina, no vjerojatno nisu očekivali ni da će biti u samom donjem dijelu tablice. Sraz protiv Nedešćana nameće im obavezu osvajanja punoga plijena, pa će vjerojatno u tome i uspjeti.

Banjole će pak, i prije derbija kod Žminja osigurati naslov jesenskog prvaka. U goste im stiže Rabac, momčad koja je naučila lekciju iz prošle sezone i koja ovu jesen mirno plovi sredinom ljestvice. No, bez obzira na tu činjenicu, mogućnost osvajanja ponekog boda na Prematinki svakako bi spadalo u jedno od većih iznenađenja.