Home Nogomet Prva ŽNL Istra 1. ŽNL – NAJAVA – 5. kolo: Bez nekog izrazitog derbija, ali...

1. ŽNL – NAJAVA – 5. kolo: Bez nekog izrazitog derbija, ali ipak uzbudljiv vikend

SHARE

Da je to prošla natjecateljska sezona, veliku bi pozornost posvetili utakmici Vrsara i Banjola. No, sada, nakon izrazito neuspješnog ulaska Vrsarana u prvenstvo, tvrditi da je to veliki derbi, bilo bi ipak presmjelo. No, osobno, Vrsaranima dajem velike izglede u ovoj utakmici. Njih otpisivati i zaboravljati, ne dati im šanse na svome travnjaku, bilo bi i zločesto.

Kolo će nam otvoriti Ližnjan i tarska Istra na Šaraji. Momčad sa Šaraje čeka prvi puni plijen kod kuće. Ni protiv Banjola, a kamoli protiv Iskre nismo od njih vidjeli ono što očekujemo. Je, istina je, na gostujućim su utakmicama te kikseve nadoknadili, ali vrijeme je da počnu pobjeđivati i kod kuće. Ambicije su im visoke, momčad je dobra, i eto, vrijeme je.

Pulska će Istra, ako nije do sada, vjerojatno mijenjati trenera nakon Vineža. To tako u nogometu ide. Ivan Crljenica biti će otpisan nakon subotnje predstave, ako se nešto pozitivno po njega i po momčad ne dogodi na Vinežu. Umjesto njega biti će angažiran vrlo vjerojatno Juraj Prekoplotić, spasitelj “svega živog i neživog”, fenomenalni stručnjak koji utorkom i srijedom isprati na Arena Sportu baš sve utakmice lige prvaka, te će pulska momčad krenuti u svijetliju budućnost. Sarkastičan sam, naravno. Iskra je, da budemo načisto, apsolutni favorit.

Nedjelju će nam u jutarnjem terminu otvoriti Žminj i Muntić. Momčad Nina Kosa prebrodila je u Funtani nezgodu koju su im nanijeli Smoljanci Sloboda, i sada opet mirno plove dalje. Za još mirniji plov nisu mogli odabrati boljega protivnika. Ako ne potcijene Muntić i budu ozbiljni, moj će kolega imati jako puno posla u izvješću sa te utakmice.

U Selo stiže Potpićan. Saša Runko zamijenio je Gorana Terkovića, no ni to nije pomoglo Potpićancima prošlo kolo u derbiju začelja. Sada imaju još teži zadatak. Barlecajeva je momčad mirna, nalazi se u sredini ljestvice, sa aspiracijama da budu i koje mjesto iznad sadašnjeg. U tome bi im trebali pomoći unaprijed upisani bodovi protiv Potpićna.

Rabac na svojoj “Mestalli” ugošćuje Funtanu. Težak susret za bilo kakvu prognozu. Ono što me muči kod Funtane je činjenica da ih je na prošloj domaćoj utakmici bilo 14 u zapisniku, a među igračima spremnima za igru bio je i Vjekoslav Dorčić, u naravi trener Funtane. I to je ono što me kod njih brine. Rapcu dajem ulogu favorita u tom susretu, baš iz toga razloga. Kovačevićeva momčad je brojna, mogućnosti izmjena i promjena su veće, i otuda bi se kolo na kraju mokglo zaustaviti na njihovoj strani.

Nedešćani nakon troboda kod Potpićna ugošćuju Smoljance Slobodu. Realno, Savičentini su kvalitetnija momčad, no hoće li to biti dovoljno, znati ćemo u nedjelju negdje oko 18:00.