Home Nogomet Prva ŽNL Istra 1. ŽNL – NAJAVA – 6. kolo: Žminj u ulozi favorita, no...

1. ŽNL – NAJAVA – 6. kolo: Žminj u ulozi favorita, no istu ulogu ovoga kola imaju i Banjole i Funtana i Ližnjan

SHARE

Pet je kola elitnog županijskog natjecanja iza nas i vidljivo je da će i nakon šestoga kola Banjole i Funtana nastaviti utrku bez doživljenog poraza. Banjole gostuju u nedjelju ujutro u Vodnjanu gdje ih čeka Muntić. Sve što gosti moraju, je ozbiljno shvatiti suparnika.

Funtana pak na svom terenu dočekuje Jedinstvo Omladinac. Nedešćani su prošlo kolo u zadnjim trenucima pobjegli sa dna i sada sa sedam bodova mirnije čekaju na nastavak natjecanja. No, u Funtanu odlaze osakaćeni brojnim izostancima pa bi se moralo dogoditi čudo da više nego dobra Funtana ne dođe do punog plijena.

Subota donosi dva zanimljiva susreta. U Štinjan, pulskoj Istri stiže prošlogodišnji prvak, momčad Vrsara, a u Žminj dolazi Rabac.

Vrsaranima u odnosu na prošlu sezonu nedostaje samo jedno. Napadač. Odlaskom Denisa Bošnjaka još na proljeće ostali su bez dvadesetak pogodaka po sezoni i to je muka kojoj nisu našli kraja. Istra se pak, nakon pobjede na Vinežu napunila samopouzdanjem i ono što nas očekuje je dobar susret, neizvjestan do zadnjega trenutka.

U Žminju pak, nekako su akcije domaćina puno jače. Rabac je fenomenalno otvorio prvenstvo sa tri pobjede, no suparnici su bili pulska i tarska Istra te Potpićan. Nakon toga, Kovačevićevi momci morali su priznati da su i Smoljanci i Funtana kvalitetnije momčadi. Takav je, u odnosu na Rabac, i Žminj.

Potpićanci su nakon Terkovićeve smjene zatvorili rupu u seniorskom pogonu sa Sašom Runkom jednu utakmicu, a od prošloga kola ulogu stratega preuzeo je Robert Fable. Ližnjanci koji stižu u Dumbrovu, ovoga kola kompletni, ne bi smjeli imati velikih poteškoća da dođu i do treće gostujuće pobjede.

Tarska Istra je i dalje pri dnu ljestvice. A izazov koji imaju u nedjelju i koji u Tar dovodi Vinežane, velik je. U Taru nema te prednosti domaćeg terena, momčad je to koja teži nadigravanju, a u takvom nadigravanju Vinežani su ipak u malo boljoj situaciji.

Favorit bi trebali biti i Smoljanci Sloboda na svojoj Suhači protiv Seljana. Ali samo ako promatrate nerealno trenutno stanje. Radi se definitivno o najzanimljivijoj utakmici ovoga kola, sudaru susjeda na ljestvici. Obje momčadi skupile su deset bodova u prvih pet kola, i nekako mi se čini da bi sa jedanaestim bili nakon utakmice zadovoljni i jedni i drugi.