Home Nogomet Prva ŽNL Istra 1. ŽNL – NAJAVA – 7. kolo: Muntić za Rabac odlazi po...

1. ŽNL – NAJAVA – 7. kolo: Muntić za Rabac odlazi po prve bodove, Mladost traži “senzaciju” protiv Funtane

SHARE

Pola je jeseni iza nas. Do sada su stvari manje-više i te kako jasne. Pet je momčadi trenutno ipak malo odskočilo pa ćemo jesenjeg prvaka tražiti baš među tih pet, dok je na začelju stvar više nego jasna.

Muntić i Potpićan su bez osvojenog boda, i predstoji im teška borba za očuvanje statusa.

Sedmo kolo donosi nam derbi Ližnjana i Smoljanci Slobode kojega ćemo najaviti posebno, a ovdje pogledajmo što nas to još čeka ovoga vikenda.

Već spomenuti Potpićan i Muntić, vrlo će vjerojatno ostati na istom učinku, premda se u Muntiću nadaju da će i oni poput Hrvatskog Dragovoljca doći do pobjede u sedmom kolu. Za tako nešto trebali bi u nedjelju slaviti u Rapcu. Još se vjerojatno i ne zna u kakvom će sastavu doputovati, no u Denisu Išiću i njegovoj momčadi ima onog “šuga” da pokušaju učiniti iznenađenje.

Potpićanci, iako izgledaju tijekom utakmice sasvim solidno, i dalje su bez bodova. Svoj pomak trebali bi tražiti kod Vineža, no teško je očekivati da će na jednom od najtežih mogućih gostovanja napraviti taj pomak.

Žminjci bi, ako je suditi prema do sada prikazanom, trebali biti izraziti favoriti na gostovanju u Nedešćini. No, ne zaboravimo! Ulogu favorita kod Jedinstva pripisali smo bili i Smoljancima pa smo kihnuli zbog toga.

Pulska je Istra zabilježila dvije pobjede za redom, pa je Mirko Prekoplotić otkazao svoj dolazak u Pulu i čeka novu prigodu u nekom drugom klubu. Puljani odlaze sada poprilično mirni na gostovanje kod lidera. Ne gori im pod petama, a kada su takvi, znamo to, jel’, onda mogu biti opasni. No, sumnjam da će se Banjole dati iznenaditi.

Vrsar je trenutno tu gdje je. Ima samo trobod osvojen protiv Muntića, no i to je dovoljno da nema panike. Tarska je Istra samo bod ispred njih, i to je prilika za Vrsarane da si pobjedom kapariraju mir za ovu jesen.

Barlecajeva je momčad super! Šesti su, šest bodova iza vodećih Banjola, prikazuju više nego lijep nogomet, imaju fenomenalne uvjete za rad, i u konačnici, zato i jesu tu gdje jesu. Slijedi im dvoboj protiv Funtane.

Tamo je “Žika”, kreativni mag, alfa i omega svega što se događa u Funtani. Ne samo u Klubu. Ove je godine skupio momčad koja je i čvrsta i kvalitetna. Pojačati će je sigurno, ako jesen završe na ovako visokoj poziciji i ukoliko budu u mogućnosti i na proljeće konkurirati za naslov prvaka. No, ovoga puta, mislim da u Selu nisu favoriti…