Home Nogomet Prva ŽNL Istra 1. ŽNL – NAJAVA – 8. kolo: Derbi Labinštine u Rapcu, derbi...

1. ŽNL – NAJAVA – 8. kolo: Derbi Labinštine u Rapcu, derbi kola kod Funtane

SHARE

Od vodećih Banjola do petoplasiranih Smoljanci Slobode razlika je šest bodova. Tu negdje prestaje i bitka za najviša mjesta među ovogodišnjom elitom. Rabac i Iskra koji su odmah iza Savičentina, držati će bez problema te pozicije, jer se radi o kvalitetnim momčadima, istima onakvima kakva je i Mladost iz Rovinjskog Sela.

Svi ostali, od devetoplasirane Istre do posljednjeplasiranog Muntića u borbi su za ostanak. Hoće li predstojeće, osmo kolo, ponešto promijeniti? Teško.

Lider odlazi do tarske Istre, i konačno nakon tri tjedna igra utakmicu u normalno vrijeme. U ova dva jutarnja termina ostvarili su pobjede, istina, no igra ni protiv Muntića, ni protiv Istre nije bila na nekoj briljantnoj razini. No, za pobjedu dovoljno. Uloga favorita protiv tarske Istre im svakako pripada.

U Žminju će u subotu kolo otvoriti domaća momčad protiv nagazne mine iz Sela. Momčad Agrona Barlecaja, pojačana Manuelom Perkovićem, mirno plovi u povratničkoj sezoni među elitom. Nikoga se ne boje, sa svima se mogu “pokefati”, pa će tako biti i u Žminju. Tko ima vremena, neka pogleda taj susret. Neće požaliti.

Muntić? A ne znam, nadao sam se da bi mogli protiv Rapca, negdje u sedmom kolu, kao Dragovoljac, doći do prvih bodova. Međutim, ćorak. Nisam siguran mogu li se tome nadati protiv pulske Istre. Onaj mali, Ališić, stvarno izgleda prilično moćno…

Rabac ima novi susret na svom travnjaku. Dolazi mu susjed iz Nedešćine. Kovačevićevi su momci definitivno sazreli, pa onda tekst od prošloga tjedna, kao i gornji pasus, uzmite sa dozom lagane neozbiljnosti. Vedranova je momčad i u sudaru sa Nedešćanima barem blagi favorit…

Na Suhaču stižu Vinežani. Vratili su se pobjedničkom nizu očekivano, protiv Potpićna, te bi sada željeli sličan rezultat dostići i kod Savičentina. Nije nemoguće. Ako su Jašarević i Krasnići raspoloženi, opasnost prijeti onda sa svih strana. No, sumnjam da momci iz Savičente mogu doživjeti dva poraza zaredom, neovisno o turbulencijama koje su nastale ovih dana.

I konačno, derbi začelja u Dumbrovi odigrati će Potpićan Učka 72′ i lanjski prvak, Vrsar. Vrsarani su protekli vikend uzeli pun plijen protiv tarske Istre te sada mnogo mirniji putuju na sudar u Potpićan. Gosti jesu kvalitetniji i iskusniji, to je činjenica, no Potpićanci u igri rastu iz dana u dan i samo je pitanje trenutka kada će do prvih bodova. Možda već ove nedjelje…