Home Nogomet Druga ŽNL Istra 2. ŽNL – NAJAVA – 12. kolo: Mogu li i izabranici Mirka...

2. ŽNL – NAJAVA – 12. kolo: Mogu li i izabranici Mirka Matike zaustaviti Umag?

SHARE

Pretposljednje kolo je pred vratima druge županijske nogometne lige. Dugo ova liga nije bila interesantna kao što je ove jeseni. Neovisno o tome što momčad iz Peruški bježi velikih osam bodova Umagu, te deset Dajli, Buzetu i Kašteliru, dva kola prije kraja jeseni Bellievo društvo čekaju dva vrlo opasna zadatka.

Ove im nedjelje u goste stiže Buzet. Mlađahna je to momčad koja ima ove jeseni i uspona i padova, no svakako se radi o ozbiljnoj sredini koja u krnički Dolac ne dolazi sa bijelom zastavom. Peruški su jesenji naslov prvaka osigurali, no zasigurno žele imati mirnu zimu te pobjeći suparnicima na što veću bodovnu razliku.

Jer, Umag gostuje u Svetom Petru u Šumi. Koliko god momčad Mirka Matike sa devet bodova i trenutnim dvanaestim mjestom nije zadovoljna, u nekoliko su navrata, kao protiv Vodnjana, pokazali da u njima ima “šuga”. Pitanje je sada samo hoće li od tog “šuga” Mirko uspjeti u nedjelju napraviti dobru paštašutu..

Dajla se, kako je vrijeme prolazilo, dizala stepenicu po stepenicu na ljestvici, i sada ponajmanje žele to sve proliti protiv trenutnog “fenjeraša” iz Valbandona. Izraziti su favoriti, no to apsolutno ništa neće značiti ukoliko utakmici pristupe sa tezom “lako ćemo”.

Štinjanci bi, nakon pobjede nad Valbandonom željeli učiniti još mali odmak baš od Valbandona, a to će im uspjeti ukoliko svladaju Plominjane, dok će Kaštelirci trobod ostvaren kod Umaga u četvrtak željeti potvrditi slavljem nad Višnjanom.

Susjedi na ljestvici, Petrovija i Kanfanar odigrati će zasigurno neizvjesnu utakmicu u kojoj je predviđanje njenog ishoda suludo. I jedni i drugi su pokazali podosta toga dobroga ove jeseni, no bilo je tu i lošijih izdanja, pa je najupitnije u kakvom će se stanju probuditi u nedjelju ujutro.

Voanjanci, kako god okrenete, nisu opravdali ulogu favorita natjecanja. Skliznuli su na šesto mjesto i imaju velikih 11 bodova zaostatka za liderom, a u subotu ih čeka gostovanje kod konačno probuđene Brtonigle. Čak i bod u ovom bi susretu za Vodnjan spadao u kategoriju uspješnog gostovanja.