Home Nogomet Druga ŽNL Istra 2. ŽNL – NAJAVA – 6. kolo: Štinjanci kao plutajuća mina, Vodnjanci...

2. ŽNL – NAJAVA – 6. kolo: Štinjanci kao plutajuća mina, Vodnjanci na novom gadnom ispitu

SHARE

Umag i Arne Peruški jedine su neporažene momčadi dosadašnjeg dijela natjecanja uz napomenu da momčad sa Šagarele nije napravila niti jedan jedini krivi korak. Pet susreta, pet upisanih pobjeda, malo je tko od njih očekivao prije početka natjecanja.

No, sada im slijedi prilično zeznut ispit. Jasno je da je momčad trenera Bellia više nego samouvjerena te da susret protiv Štinjana očekuju kao izraziti favoriti. No, Štinjan je plutajuća ili nagazna mina. Kako god hoćete…

U Kanfanaru je derbi. Kanfanarci su već dvije utakmice na svom travnjaku poraženi i ne pada im na pamet doživjeti još jedan kiks. Dajla i Peruški su ih iznenadili, ali i zasluženo pobjedili, a sada stiže Vodnjan. Obje su momčadi prošlo kolo zbog Covida otkazali svoje utakmice i preostaje nam da vidimo tko je bolje iznio taj problem.

Umag je, nadam se shvatio, da ne možeš nigdje doći, istrčati i pobijediti. Kiks protiv Valbandona im mora biti pokazatelj da i u ovoj ligi moraš protiv svakog suparnika pružiti svoj maksimum. Naravno, ukoliko želiš dalje napredovati. Sudar sa Plominom pokazati će koliko su momci iz Umaga naučili proteklog vikenda.

Malo o Buzećanima pišemo, malo o njima pričamo. No, oni rade po svome, u miru i tišini. I eto ih. Nakon pet utakmica nalaze se na trećem mjestu sa realnim izgledima da tu negdje pri vrhu i ostanu. Petrovija kojoj idu u goste u nedjelju ujutro pokušati će malo zaustaviti Mujićevu momčad. Kvalitete Vukovi imaju, jedino je pitanje imaju li snage za novi pothvat.

Valbandon nakon zasluženog boda osvojenog protiv Umaga putuje Višnjanu. Vjeruju dečki s Bimbiane da i tamo mogu nešto tražiti, pa ćemo im vjerovati i mi, dok su Kaštelirci, kao, izraženi favoriti protiv Brtonigle. Osobno, u to ne vjerujem. Brtonigla Nova Vas je satkana od kvalitetnih igrača i samo je pitanje kada će eksplodirati.

Za kraj, Dajla putuje Purisu. Takozvane bi “nogometne realnosti” ponovno mogle pasti u vodu….