Home Nogomet Druga ŽNL Istra 2. ŽNL – NAJAVA – 7. kolo: Teški suparnici čekaju vodeći trojac

2. ŽNL – NAJAVA – 7. kolo: Teški suparnici čekaju vodeći trojac

SHARE

Sve tri vodeće momčadi, Arne Peruški, Vodnjan i Umag čekaju izazovne utakmice ovoga vikenda. Dvoboj Dajle i Peruški kao jedan istinski derbi donijeti ćemo sutra u posebnoj najavi, nakon što večeras Dajla odigra zaostalu utakmicu protiv Višnjana.

Vodnjanci u subotu na svom terenu dočekuju Kaštelir Labince. Momčad je to koja već godinama ima glavu i rep i koja mirno plovi kroz natjecanje druge županijske lige. I prošlo su kolo imali težak dvoboj na svom terenu protiv Brtonigle, no uspjeli su izvući remi. Na tragu tog remija žele i u Vodnjanu pokazati što mogu.

Vodnjanci pak imaju taj jedan težak poraz doživljen kod Umaga, ali kada pričate sa njima, imate osjećaj da su unatoč tom kiksu na pravom putu. A kako i ne bi bili? Tu su, na samom vrhu, iskazali su želju za daljnjim napretkom i povratkom barem među županijsku elitu. Sraz sa Kaštelirom dočekuju posebno napaljeni.

Umag mora u nedjelju ujutro do Buzeta. Mujićeva je momčad prošlo kolo doživjela poraz kod Petrovije kojemu se vjerojatno nisu nadali. I Buzećani su tu, blizu vrha, pa bi vjerojatno ovaj sudar zaslužio epitet derbija. Biti će to teška utakmica za obje momčadi, a sa remijem i jedni će i drugi biti više nego zadovoljni.

Plomin dočekuje na svom bojištu Višnjance. Plomin je doslovno u posljednjoj minuti nadoknade pao u Umagu, i sve će svoje frustracije doživljene tim činom pokušati iskaliti na Višnjancima. Oni pak nisu u dobrom ritmu. Od boda protiv Valbandona ipak mislim da su više očekivali.

Brtonigla Nova Vas je konačno uhvatila zalet. Uzeli su zasluženo taj bod u Kašteliru i pomakli se sa mrtve točke. Put prema sredini ljestvice je dug i težak, no to je bio početak. Momčad je to koja punov više vrijedi od ostvarenih rezultata, tako da jer sudar sa Purisom prigoda da se još malo podignu na ljestvici.

Valbandonci su uzeli dva boda u posljednja dva kola. I to kakva dva boda! Jedan su oteli Umagu, a drugi Višnjanu u gostima. U goste im stiže Kanfanar. Momčad koja je bolje utakmice pružala ove godine u gostima nego na svom terenu. No, momčad koja je u blagoj silaznoj putanji. Je li im Valbandon prigoda da se vrate na pobjedničke staze, znati ćemo ipak tek u subotu.

Kolo, ne znam zbog čega, vjerojatno neka svadba u điru, otvaraju već danas Štinjan i Petrovija. Štinjanci traže prvu pobjedu, a mišljenja sam da bi je mogli i ostvariti.