Home Nogomet Druga ŽNL Istra 2. ŽNL – NAJAVA – 8. kolo: Umag i Vodnjan moraju u...

2. ŽNL – NAJAVA – 8. kolo: Umag i Vodnjan moraju u jurnjavu za Peruškima

SHARE

Je, istina je, momčad Arne Peruški je trenutno vodeća sa stopostotnim učinkom, no zasigurno, ukoliko na toj poziciji ostanu do kraja ovogodišnjega natjecanja, neće napraviti iskorak među županijsku elitu. Za to imaju jako puno dobrih razloga.

No, svakako žele što duže uživati u svojim rezultatima, pa ako se posloži, zašto ne i osvojiti naslov. Imaju sedam pobjeda u sedam odigranih utakmica, te ako ih netko još nije ozbiljno shvatio, vrijeme je.

Peruški ovoga vikenda očekuju nastavak svoga niza. U Krnicu im stiže momčad Brtonigle Nove Vasi koja je jedno od najvećih razočaranja prvenstva. Jednostavno, osobno, ne mogu vjerovati da ih je onaj prvi poraz, ona izgubljena utakmica od Plomina za zelenim stolom toliko dotukla. U svakom slučaju, ako lider misli da će lagano i jednostavno protiv fenjeraša, onda se grdno vara.

Vodnjanci i Umag moraju u jurnjavu za momčadi sa Šagarele. Premateovoj momčadi neće biti nimalo jednostavno do troboda u Svetom Petru u Šumi, čija momčad takođe ima problema u ovoj sezoni. No, tri uzastopna remija daju im nadu da na svom travnjaku mogu parirati Vodnjanu.

Umag će do obližnje Petrovije. Momčad koja u svom sastavu ima Melona na vratima i vječno opasnog Šabanovića u samoj špici napada, nikako nije momčad protiv koje možeš unaprijed upisati bodove. Na koncu konca, devet osvojenih bodova za Vukove iz Petrovije je njihov, do sada, očekivani rezultat.

Dajla za liderom zaostaje punih 13 bodova. Njihov rezultat, kao i rezultat Brtonigle, nikako nije za neke velike pohvale. Dvije su to momčadi koje su najviše uložile u svoj sastav ovog prijelaznog roka, pa možemo i za Dajlu očekivati da će se trgnuti. Hoće li to uspjeti već u nedjelju ujutro kod probuđenog Štinjana, hm…?

Kaštelirci su nakon boda kod Vodnjana apsolutni favorit u sudaru protiv Valbandona. Premda Valbandonci već tri kola ne znaju za poraz, premda su se konsolidirali kako vrijeme prolazi, ipak su u Kašteliru ovoga vikenda u poziciji outsidera.

Višnjanci bi mogli i do treće uzastopne pobjede. Prošli su tjedan svladali i Dajlu na svom terenu i Plomin u gostima i sa tih šest bodova u samo tri dana sudar sa Buzetom dočekuju na diobi četvrtog mjesta. Buzećani mogu biti zadovoljni sa bodom protiv Umaga osvojenim prošle nedjelje, no bilo bi im lijepo ukoliko na taj bod dodaju još tri. Sve opcije su otvorene…

I Kanfanarci bi morali do pobjede. Puno se toga negativnoga događalo kod njih posljednje vrijeme. Porazi na domaćem terenu od Peruški, od Vodnjana, od Dajle, ostavili su traga na momčadi. Stoga je dolazak Plomina u nedjelju prilika da zaborave na sve nedaće koje su ih snašle.