Home Nogomet Treća HNL Zapad 3. HNL Zapad – NAJAVA – 8. kolo: Istarski predstavnici favoriti u...

3. HNL Zapad – NAJAVA – 8. kolo: Istarski predstavnici favoriti u svim susretima

SHARE

Osmo kolo ne donosi nam niti jedan istarski derbi, ali donosi utakmicu nakon koje bi porečki Jadran mogao se osamiti na čelu ljestvice. Naime, pod Dubračinu, Crikvenici na noge, stiže Grobničan koji si ne bi smio dozvoliti kiks.

Istarski pak klubovi, u sve susrete ulaze iz pozicije barem blagog favorita.

Ako Jadran nije favorit na Hreljinu, onda ne znam tko je. No, te su utakmice uvijek najteže. Samo pravi pristup, onakav kakav su pružali do sada, garancija je da će i nakon ovoga kola ostati na čelu ljestvice. Neovisno o Crikvenici.

Kad je u Rudaru bilo najteže, uvijek im je super došao sudar kod Cresa. Dva su to prijateljska kluba, koje veže mnogo više od prijateljstva. No ambicija alfe i omege Cresa, Tončija Zubovića je jasna! Od svih smije izgubiti, nije frka, ali Labinjane njegov klub mora dobiti. No, najčešće je išlo upravo na suprotnu stranu. Pa neka tako bude i ovoga puta.

Pazinjani su preboljeli poraz kod lidera i okreću se dolasku Vinodola. Brajkovićeve su reprezentativne akcije okončale, pa će vjerojatno na utakmici svoje momčadi biti prisutan i povesti Pazinku do novog troboda.

Buje odlaze na drugo uzastopno gostovanje. Nakon slavlja kod Vinodola, kompletniji putuju u Kostrenu. Sa Viškovićevom se momčadi nikad ne zna. Pobijedili su u gostima Vinodol, pobijedili su i Grobničan u gostima. Vrlo je realno da se i iz Kostrene vrate uzdignutih ruku.

Novigrad ima novi susret na Lacu, drugi zaredom. Prilika je to koju neće propustiti, obzirom da za suparnika imaju senjske Uskoke. Svastova se momčad negdje mora čupati nakon dva uzastopna poraza, no protiv Novigrada to neće ići.

Uljanik i Krk će zbog izolacije nogometaša Uljanika svoju utakmicu odigrati 26. listopada…