Home Nogomet Treća HNL Zapad 3. HNL Zapad – NAJAVA – 9. kolo: Teški ispiti za Crikvenicu...

3. HNL Zapad – NAJAVA – 9. kolo: Teški ispiti za Crikvenicu i Grobničan

SHARE

Deveto kolo trebalo nam je donijeti dva istarska derbija. Onaj između Buja i Pazinke, te onaj u Labinu gdje Rudar Trans Euro dočekuje Uljanika. No, labinski je susret prebačen za studeni zbog Covida, a utakmicu Buja i Pazinke najaviti ćemo u zasebnoj vijesti.

Cres ne bi trebao biti neki veliki problem za Šuranovu momčad. No, isto tako je činjenica kako Jadranova serija pozitivnih rezultata traje zaista jako dugo vremena, a svakoj seriji uvijek dođe kraj. Nadajmo se da će taj kraj Porečani ipak odgoditi za još neko vrijeme.

Ne govorim bezveze. Momčad koja u svojim redovima ima igrače poput Kevina Kokorovića, Danijela Lazića, Kristiana Ciancia, kao i mlađahne Karla Mardešića i Marka Šuška nije momčad koju smiješ podcijeniti. Zato, Porečani, oprez!

U sličnoj je situaciji ovo kolo i Crikvenica. Možda i težoj. Kirci pak moraju na Krk, ka momčadi čiji su rezultati još uvijek u neskladu sa ambicijama. Devet bodova zaostatka otočke momčadi, uz susret manje, ipak nije velika drama ukoliko slave protiv odlične Crikvenice. No, to im je sada imperativ!

Novigrad ide na jedno od zahtjevnijih gostovanja. Sudar sa Grobničanom je uvijek neugodan, a posebice ukoliko im dolaziš u goste u nezgodnom trenutku. A sada je na Mavrincima baš takav. Iskusna je to momčad, prepuna “zvijezda”, sa ambicioznom upravom, ali i sa tri poraza u osam kola. Ako tri nisu zazvonila na uzbunu, četvrti hoće.

Vinodol je napravio pravu malu senzaciju u Pazinu u subotu. Uzeo je trobod, iskoristio pogreške pazinske obrane i neumješnost pazinskog napada, i jednostavno, proslavio prvu ovogodišnju pobjedu. Sada je žele potvrditi i riješiti se Naprijeda kao najbližeg pratitelja.

Tri poraza zaredom ima Svastova momčad. Garage boysi to baš i ne pamte kao čestu situaciju. Uvijek barem negdje nešto otkinu, no suparnici su bili ipak bolje momčadi. Sada je vrijeme da se ti porazi zaborave i da se protiv Kostrenjana vrate na pobjedničke staze.