Home Nogomet Treća ŽNL Istra 3. ŽNL jug – NAJAVA – Odluka o jesenskom prvaku

3. ŽNL jug – NAJAVA – Odluka o jesenskom prvaku

SHARE

U trećoj ŽNL jug došli smo gotovo do kraja natjecanja. Lideru iz Marčane ostala je samo jedna utakmica, obzirom da su zadnje kolo slobodni. I baš u toj zadnjoj, neovisno o tome kako će se razviti kolo u kojemu su slobodni, Marčanci bi mogli do titule jesenskog prvaka. U goste im stiže, na papiru, najlakši supranik. Onaj iz Šišana.

Perojci su jesen odradili fenomenalno. Poraz samo od lidera, uz neodlučen ishod protiv Manjadvorci, doveo je Rudanovu momčad u poziciju da na proljeće ostane ključni konkurent momčadi iz Marčane u jurnjavi za naslovom prvaka. No, da bi to ostvarili moraju najprije u nedjelju ujutro na vodnjanskom tepihu svladati Galižanu.

Barban 2013 je baš kod Galižane prošloga vikenda stigao do prve ovogodišnje prvenstvene pobjede. Sada im u goste na Mrzlicu stiže Cement i sigurno je da Mohorovićeva družina želi trobod iz Galižane potvrditi još jednom pobjedom ovoga vikenda.

Raša 1938 je prošlo kolo odmarala, no tri jesenska poraza nikako nisu nešto što ih zadovoljava. Bijeg lidera iznosi velikih deset bodova, i ta je činjenica u ovom trenutku za momčad iz Raše najporaznija. Pokušati će vratiti se u igru i Rašani, no za tako nešto najprije moraju na svom terenu svladati Manjadvorce, a nakon toga uzeti i trobod u Snašići. Nije nemoguće, pa ih zadržimo još uvijek kao kakvog-takvog konkurenta za sam vrh.