Home Nogomet Četvrta HNL Zapad NAJAVA – IV NL NS RIJEKA – 12. kolo: Posljednjih 180 minuta...

NAJAVA – IV NL NS RIJEKA – 12. kolo: Posljednjih 180 minuta jeseni

SHARE

Dva su kola ostala do kraja jesenskog dijela natjecanja. Sto osamdeset minuta nakon kojih ćemo dobiti momčad koja će zimu mirno prespavati sa lijepim snovima o bliskoj budućnosti i proljeću, te momčad koja će muku mučiti kako da pronađe dovoljan broj kvalitetnih igrača da pojača kadar da opet ne potone u županijske okvire.

Istarski klubovi mogu do sada prikazanim biti više nego zadovoljni. Medulin se nalazi na čelu prvenstvene ljestvice, a ovoga vikenda na Mutili dočekuje Lokomotivu. Nakon očekivanog slavlja na Viškovu, Medulinci jesen na svom “travnjaku” žele zatvoriti trobodom protiv Lokomotive, a onda u zadnjem kolu  obračunati se sa Kraljevicom na Oštru u ogledu vrijednom naslova jeseni.

Naravno, ukoliko momčad sa Oštra ne doživi nokaut u Gospiću pa sve bude gotovo i prije posljednjih 90 minuta.

Veli Vrh je dugo držao prve tri-četiri pozicije, i sada, nakon poraza u Omišlju, čini mi se da su prvi put plasirani na poziciji nižoj od četvrte. No, u goste im stiže “fenjeraš” sa Viškova, pa je to prigoda da se “narančasti” vrate na poziciju broj četiri, obzirom da bi OŠK vrlo vjerojatno mogao doživjeti poraz kod Novalje.

Istarski derbi igraju na Olivi fažanska Mladost i Rovinj. Rovinježi sa trenutnih 12 osvojenih bodova na planu su i na tragu onoga što su očekivali tijekom ove jeseni. Njihov povratak među trećeligaše ipak nećemo tako skoro gledati, no Krizmanićeva je mlada momčad vjerojatno zadovoljna i sama sa do sada postignutim. Na Olivi nas čeka susret najstarije i najmlađe momčadi lige. Iskustvo je svakako na strani Mladosti, no i Rovinj ima svoje adute.

Otočac dočekuje društvance iz Bakra koje sa trenutnim bodovnim učinkom i pozicijom broj devet koju zauzimaju zasigurno nisu nimalo zadovoljni izgubljenom jeseni. Morati će Bakrani dodatno posložiti svoje redove i vidjeti gdje su griješili u ekipiranju momčadi za ovu sezonu, jer njihovi rezultati govore sami za sebe da su negdje učinili krivi korak. Otočac je pak, zadovoljan do sada odrađenim. Vjerojatno žale za bodovima iz Rovinja koje su imali do devedesete minute, no neće puno plakati. Pobjedom protiv Borca zaključiti će sezonu obzirom da su u zadnjem kolu slobodni.