Home Nogomet Četvrta HNL Zapad 4. NL NS Rijeka – NAJAVA – 3. kolo: Veli Vrh favorit...

4. NL NS Rijeka – NAJAVA – 3. kolo: Veli Vrh favorit protiv Gospića, Medulinci na teško gostovanje

SHARE

Subota nam donosi susrete trećega kola u 4 NL NS Rijeka. Istarski klubovi imaju teške zadatke, posebno Medulin, dok bi Veli Vrh trebao prigrliti ulogu favorita.

Velovršanima, naime, stiže Gospić 91. Ličani su u prva dva kola pokazali vjerojatno najmanje u čitavoj ligi. Najprije su bez ispaljenog metka poraženi kod Medulina, a nakon toga ih je u Gospiću savladao i Borac.

Gostovanje u Puli, kod za njih nepoznatog Velog Vrha dočekuju kao “outsider”. Velovršani pak, s druge strane, ne mogu biti u potpunosti zadovoljni utakmicom u Medulinu. Ostaje žal za porazom, porazom kojega su mogli izbjeći da su bili samo malo hrabriji. Neka budu hrabriji ove subote na Tivoliu.

Medulin 1921 gostuje u Novalji. Otočani su fenomenalno otvorili prvenstvo u prvome kolu, no onda su grubo prizemljeni kod Kraljevice. Sraz protiv Medulina očekuju vjerojatno željni da pokažu da je na Oštru bio samo loš dan.

Medulinci odlaze na najudaljenije gostovanje potpuno mirni. Imaju dvije domaće pobjede sa otvaranja prvenstva i ne osjećaju nikakvo opterećenje. Baš taj mir bi ih u konačnici mogao i nagraditi.

Fažanci su inače nezadovoljni. Nezadovoljni porazom doživljenim kod Omišlja, premda su veliki dio susreta bili u odličnoj situaciji. Stiže im na Olivu jedina momčad koja u dva kola nije zatresla suparničku mrežu, pa eto prilike Fažancima da se iskupe za otočki poraz.

Rovinjci ulogu favorita, htjeli ili ne htjeli, prepuštaju OŠK-u. Iskusna je to momčad, vođena trenerom prepunim iskustva, te Omišaljci na Valbrunu dolaze po čitav plijen. Mlada rovinjska momčad teško će se moći oduprijeti iskusnijim i kvalitetnijim gostima. No, dokle god se igra, nada se ne gasi.

Otočac bi trebao zadržati vodeću poziciju na ljestvici jer im u goste dolazi Lokomotiva, dok je Kraljevica, zasigurno barem blagi favorit  kod Klane.