Home Nogomet Četvrta HNL Zapad 4. NL NS Rijeka – NAJAVA – 8. kolo: Na Mutili dvoboj...

4. NL NS Rijeka – NAJAVA – 8. kolo: Na Mutili dvoboj dvije odlične momčadi, Fažanci u Novalju

SHARE

Na četvrtoligaškom zapadu izdvojile su se četiri momčadi koje nakon sedam kola pretendiraju na sam vrh ligaškog poretka. Medulin i Otočac, te Kraljevica i OŠK sa utakmicom manje najviše su do sada i pokazali.

Ostatak društva, neovisno o ambbicijama pojedinih klubova, ne prikazuje ono što se od njih možda očekivalo ili su se u najmanju ruku i sami nadali.

Bakarski Borac, istini za volju, ima samo jedan poraz u dosadašnjem tijeku natjecanja, pa mu je stoga susret koji u subotu igra na medulinskoj Mutili izuzetno bitan. Tri remija koje su Bakrani odradili u šest odigranih utakmica drži ih nekako u nadi da mogu bliže ka vrhu, no za tako nešto moraju slaviti u Medulinu. Ne vjerujem da se Medulinci baš i mire sa time.

Mladost mora na najdalje moguće putovanje. Do Novalje. Ako odu dan ranije, mogli bi se u Fažani nadati da će naspavani ugrabiti poneki bod. Ovako, putovanje od nekih šest sati, ako uključimo i “gombanje” na trajektu, ne ide im previše u prilog. No, na muci se poznaju junaci, pa se vrijedi nadati da će se Fažanci ipak vratiti sa Paga, ne praznih ruku.

Riječka Lokomotiva čeka braću Sharbini. Ahmad je sa šest postignutih pogodaka vodeći strijelac natjecanja, no poanta je da je zabijao baš onda kada je bilo najpotrebnije. U minimalnim pobjedama svoje momčadi, a svaka je do sada bila takva. Gajzlerova momčad za Rijeku ide u statusu favorita, te se nadaju da će to i opravdati.

Otočac, koji je na diobi prvoga mjesta, čeka napeto gostovanje u Klani. Rubčićeva je momčad neugodan domaćin, i sa  pritiskom kojega kao domaćini znaju stvoriti, malo se tko može nositi. Kako bilo, teško gostovanje za Ličane.

Druga lička momčad, ona iz Gospića, ima na svom bunjištu novu prigodu za bijeg sa začelja. Halubjan ne izgleda baš ponajbolje ove godine, te bi u slučaju pobjede Gospićani konačno baš Halubjanu prepustili fenjer. Predsjednik HNS-a već je prošloga tjedna najavio svojevrsne investicije u regiji svojega podrijetla, pa Halubajce i zbog te činjenice čeka zahtjevan posao.