Home Nogomet HNK Rijeka ABERDEEN PRED VRATIMA | Kvržić: Uz maksimalan pristup ne bi smjelo biti...

ABERDEEN PRED VRATIMA | Kvržić: Uz maksimalan pristup ne bi smjelo biti problema

SHARE

Nogometaši Rijeke u četvrtak (Stadion HNK Rijeka, 20 sati) kreću u europsku priču. Izabranici Igora Bišćana u 3. pretkolu Europske lige dočekuju Aberdeen, sastava koji je bijelima ostao u neugodnom sjećanju nakon što je eliminirao Rijeku prije četiri godine, između ostalog, slavivši na Kantridi 3:0.

„Čeka nas jako teška i zahtjevna utakmica, ne jedna već dvije, protiv izuzetno kvalitetnog protivnika koji nastupa u jednoj vrlo zahtjevnoj ligi i u toj ligi je pri vrhu. To garantira da su konkurentni i kvalitetni i time će naš zadatak, a to je prolaz u idući krug, biti i teži. Nadam se da ćemo uz našu kvalitetnu igru, i pomoć publike, otići na uzvrat s prednošću. Ako se ukaže prilika moramo ju iskoristiti“, ustvrdio je Igor Bišćan u najavi europskog izazova.

„Dosta su izbalansirana ekipa po kvaliteti i karakteristikama igrača. Vidjet ćete čvrstu i agresivnu ekipu i tu ima par pojedinaca koji mogu napraviti puno problema. Ističe se centralni napadač Sam Cosgrove koji je nezgodan za čuvanje i igra u odličnoj formi. Treba biti realan u očekivanjima“, ustvrdio je Igor Bišćan.

Zoran Kvržić u srijedu je proslavio 31. rođendan i jedini je, uz Ivana Tomečaka, igrao u prije četiri godine protiv Aberdeena. „Čeka nas vrlo teška utakmica, ali mislim da uz maksimalan pristup ne bi smjelo biti problema, očekujemo pozitivan rezultat“, ustvrdio je Kvržić u najavi utakmice.

„Nerado se sjećam tih utakmica. Na Kantridi smo izgubili 0:3, trebali smo ostvariti bolji rezultat s obzirom na prilike. U Aberdeenu smo poveli  2:0, ali brzo smo dobili gol i sve ja palo u vodu. Kao što se kaže osveta je slatka, nadam se da ćemo na Rujevici pokazati više“, ustvrdio je Zoran Kvržić.