Home Nogomet Ostalo ADIO, JARE | Danas je preminuo Davor Jakac, igračka legenda Livada i...

ADIO, JARE | Danas je preminuo Davor Jakac, igračka legenda Livada i Buzeta

SHARE

Danas, 26. studenog 2021. godine, nakon kratke i teške bolesti, nekoliko dana prije svog 56. rođendana, a točno na dan obilježavanja pedesete godine osnutka kluba u kojem je proveo najbolje igračke trenutke preminuo je u KBC Rijeka Davor Jakac, mnogima poznatiji po nadimku Jare.

Popularni Jare rođen je 30.11.1965. godine u Rijeci i bio je poznato i priznato nogometno ime od sredine osamdesetih, tijekom devedesetih godina i početkom dvije tisućitih godina na nogometnim travnjacima širom naše i susjedne županije.

Nogometom se počeo baviti 1975. godine u pionirima Buzeta gdje se odmah istaknuo velikim talentom te voljom za radom. Svoj nogometni put nastavlja početkom osamdesetih godina u nogometnom klubu Livade s kojim je kao jedan od nositelja igre ostvario najveće uspjeha u povijesti kluba. Plasman u finale nogometnog kupa Istre 1986. godine, u kojem su u dvije utakmice (u Livadama 1:1, a u Puli 1:3) poraženi od tada na istarskim travnjacima neprikosnovene pulske Istre koja je u to vrijeme igrala kvalifikacije za Drugu jugoslavensku nogometnu ligu.

U sezonama 1991/1992 i 1992/1993 predvodio je sjajnu generaciju Livada do dva uzastopna naslova prvaka u tadašnjoj Prvoj županijskoj ligi i kroz kvalifikacije ostvario plasman u Treću Hrvatsku nogometnu ligu Zapad u kojoj su se zadržali u sljedeće tri sezone u periodu 1993 – 1996 u društvu klubova kao što su Opatija, Rudar, Grobničan, Pomorac, Nehaj, Gospić i mnogi drugi.

Nakon toga se u sezoni 1998/1999 vraća u Buzet te s njime kao jedan od najboljih igrača osvaja naslov prvaka u Drugoj ŽNL, a time i plasman u istarsku Prvu ŽNL. Nakon nekoliko sezona u veteranima NK Livada nakratko se u sezoni 2007/08 reaktivira u seniorsku momčad za koju krajem 2007. godine odigrava posljednju utakmicu kojom je završio svoju nogometnu karijeru.

Koliko su mu značili nogometna igra i njegova ekipa dovoljno govori podatak kako ni za vikend svog vjenčanja nije preskočio utakmicu, već je sutradan sa svojom ekipom bio na terenu u Koromačnu igrajući utakmicu kvalifikacija za viši rang natjecanja.

Tijekom cijelog svog nogometnog puta zbog svojeg talenta i kvalitete bio u više navrata pozivan na prelazak i nastavak svoje nogometne karijere od klubova iz višeg ranga natjecanja i iz prve nogometne lige bivše države kao i iz klubova iz Prve i Druge HNL, ali je on ipak do kraja ostao vjeran „svojim“ klubovima sa sjevera Istre. Davor Jakac za sobom ostavlja suprugu te kćer i sina koju mogu i moraju biti ponosni na ostavštinu svog oca i supruga.

Počivao u miru, neka ti je laka istarska zemlja.