Home Nogomet Treća HNL Zapad AFERA NAPITAK | Zalihić: Pomesti ćemo svoj prag, ali i tražiti doživotnu...

AFERA NAPITAK | Zalihić: Pomesti ćemo svoj prag, ali i tražiti doživotnu suspenziju Mladinića

Mnogo je „bure“ danas podigla informacija da je NK Rudar kažnjen s tisuću kuna od strane disciplinskog suca Arne Mladinića zbog toga što na utakmici (mlađih) pionira Rudar-Halubjan nije u poluvremenu poslužen napitak gostujućoj momčadi.

S obzirom na to koliki je to apsurd, to je vrlo brzo došlo do onih kojima Mladinić indirektno odgovara pa je kazna tijekom dana smanjena na 500 kuna, što je i dalje veliki presedan, ali je za očekivati da će se labinski trećeligaš žaliti.

Naravno, nije trebalo pretjerano moliti za komentar na tu temu predsjednika Rudara Remza Zalihića: „Mi ćemo se sigurno žaliti na ovu kaznu iz principijelnih razloga. Ako izgubimo, platit ćemo je, ako je ukinu uplatit ćemo 500 kuna u humanitarne svrhe. Dakle, nije u pitanju novac već načela i princip. Drugi tjedan ću zakazati Odbor za hitnost i predložiti da se obratimo predsjedniku NS Rijeka, Damiru Miškoviću i direktoru HNS-a Marijanu Kostiću, sa zahtjevom da se Arno Mladinić doživotno suspendira s funkcije disciplinskog suca, na bilo kojoj ligi“, oštar je, čak i za svoje pojmove, predsjednik Rudara.

Zalihić svoj prijedlog potkrjepljuje činjenicama: „Ovdje se radi o klasičnoj osveti zbog toga što je Robi Fonović imenovan za povjerenika natjecanja III HNL Zapad, dok se repovi s Mladinićem vuku odavno. Kazniti klub jer nije dao nekom dvije boce vode jednako ili čak i teže od onih koji gađaju kamenjem suce i suparnike, je van zdrave pameti. Ali, od činjenicama i detaljima ćemo nakon sastanka Odbora za hitnost.”

„No, isto tako prije toga ćemo unutar kluba raspraviti s odgovornim za ove propuste. Mene ne zanima što negdje polijevaju suce pivom pa budu kažnjeni opomenom, ne zanima me što mi nigdje ne dobijemo vodu, ne zanima me što Kubaj namjerno prijavljuje Rudar zbog gluposti, ja želim da moji u klubu prestanu ratovati između sebe i podmetati jedan drugom te počnu postupati po propozicijama. Ako u njima piše da treba gostima dati dvije boce vode, mogu ih samo prekršiti tako da daju tri ili četiri. Ako je zatraženo pisano očitovanje do nedjelje mogu ga samo poslati ranije, a nikako kasnije ili nikako. Tako da mi je ovo s Mladinićem čak dobro došlo, iskreno se nadam da ćemo se njega napokon riješiti za sva vremena, a usput pomesti vlastiti prag i ispraviti svoje propuste, ma koliko oni bili minorni i banalni, posebno u usporedbi s ostalim klubovima miljenicima dotične gospode“, zaključio je vidno iznervirani Zalihić.