Home Nogomet Novigrad ALARM U NOVIGRADU | Cotić: Mi ovu djecu nećemo voditi na klanje

ALARM U NOVIGRADU | Cotić: Mi ovu djecu nećemo voditi na klanje

Aleksa Cotić

Kada se sinoć nitko nije javljao nakon utakmice Buja i Novigrada, bilo je jasno da se nešto dogodilo što je “prelilo” novigradsku čašu. Inače, Buježi su golovima Ivana Antonio Vidonisa (2), Zvonimira Jerkana, Enisa Šoškića i Mihajla Bojića na poluvremenu vodili 5:1 trećeligaša da bi do kraja okončalo 5:4. Golove za momčad s Laca postigli su Tomislav Tomaš (2) i Dino Dukađin (2).

Bili smo uporni, pa smo jutros prvog dobili Aleksu Cotića, trenera vratara koji ima najdulji staž u klubu: “Situacija je definitivno alarmantna. Tri tjedna do početka drugog dijela nema nikakvih promjena i stožer ne može normalno raditi jer ovo dosad je samo improvizacija. Jasno je što je potrebno, pet-šest igrača s kojim bi ravnopravno ušli u borbu za ostanak u ligi. Uz svo dužno poštovanje ovim dečkima koji marljivo treniraju, mi s tom djecom ne možemo i nećemo ići “na klanje”.”

Cotiću je najlakše, s položenom licencom za trenera vratara, definitivno ne ovisi o Novigradu: “Ma to je manje bitno. Najlakše je otići, i trenutno imam dvije ponude, jednu inozemnu, jednu domaću, ali to definitivno nije nešto što se ne odbija. Na kraju krajeva, Novigrad me školovao, dao šansu i doprinio tim ponudama.”

Popularni Cole još uvijek nije rekao “dosta” u svojoj glavi: “Iskreno se nadamo i vjerujemo da će Uprava koja se sigurno trudi i radi, u svojima namjerama uspjeti te do kraja tjedna popuniti svlačionicu te privesti klub u mirne vode. Ako oni uspiju izvršiti dana obećanja, vjerujem da ćemo već sljedeći tjedan gledati vedrijim pogledom. Do tada ćemo raditi i bodriti te dečke na čiji trud i rad nema zamjerke.”

Previous articleNovi sportski direktor premijerligaša Rudana: “Pregovaramo s jednim od najzvučnijih imena koje je ikad igralo u Labinu”
Next articleAKTIVNOSTI STK JADRAN | Početak stolnoteniske škole u dvorani Finida