Home ISTRA Ostali sportovi Aleksandar Beaković novi predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča

Aleksandar Beaković novi predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča

SHARE

Aleksandar Beaković, aktualni sportski direktor Rukometnog kluba Poreč, kao jedini kandidat, izabran je za novog predsjednika Sportske zajednice Grada Poreča na dopisnoj redovnoj izbornoj sjednici Skupštine održanoj u utorak, 16. veljače 2021. godine.

Beaković je na čelu porečke sportske zajednice naslijedio Alfreda Mendikovića, predstavnika Jedriličarskog kluba Horizont Poreč, koji je dužnost predsjednika obnašao u proteklom četverogodišnjem mandatu.

Novi predsjednik SZGP bivši je rukometaš riječkog Zameta, Rovinja, Buzeta, Novigrada, Umaga i Poreča, nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac Hrvatske, te dugogodišnji dužnosnik porečkog rukometnog kluba, jedan od najzaslužnijih osoba što je RK Poreč u proteklih 15-ak godina od trećeligaša izrastao u jednog u najuglednijih hrvatskih premijerligaša.

Na istoj sjednici Skupštine SZGP za novi četverogodišnji mandat na dužnost dopredsjednika ponovno je izabran Dalibor Jakovčić (body building), dok su uz Beakovića i Jakovčića koji su njegovi članovi bili i u prošlom mandatu, od dosadašnjih članova u Izvršni odbor ponovno izabrani Sebastian Palma (atletika), Rober Momić (odbojka) i Mirko Banović (karate).

Umjesto dosadašnjeg predsjednika Mendikovića i Vladimira Levaka (nogomet) koji su se zbog ostalih obveza odlučili povući iz aktivnosti SZGP za nove članove IO-a su izabrani Zoran Jendrašić (kineziolozi) i Aleksandar Nerlović (nogomet).

“Zahvaljujem se svim članovima Sportske zajednice Grada Poreča na ukazanom povjerenju. U naredne četiri godine truditi ću se svojim aktivnostima opravdati povjerenje i zajedno sa svim članovima Izvršnog odbora, stručnim službama i klubovima naše zajednice, u prisnoj suradnji s Gradom Porečom, doprinijeti prosperitetu sporta u našem gradu koji s pravom nisi i jedan od epiteta – grad sporta.

Zahvaljujem se i svim dosadašnjim članovima Izvršnog odbora na suradnji, posebice mom prethodniku na čelnom mjestu zajednice Alfredu Mendikoviću koji nam je svojom aktivnošću u protekle četiri godine ostavio dobre temelje za napredak”, rekao je nakon izbora novi predsjednik SGZG Aleksandar Beaković.