Home ISTRA Atletika Andrea Matić se iz Brna vratila s dva deveta mjesta

Andrea Matić se iz Brna vratila s dva deveta mjesta

SHARE

U Češkom Brnu se od 10. – 12. 09. održalo europsko prvenstvo u atletici za djecu. Već 15 godina Brno je domaćin te manifestacije koja nosi službeni naziv  “European kids athletics games”.

Više od 1600 malih atletičara iz 15 europskih zemalja natjecalo se u trčanju, skokovima, te bacanjima.  Po prvi puta Hrvatska je imala 30-tak natjecatelja iz tri kluba: Zadar, Mursko središće i Maximvs Poreč.

Boje Maximvsa i Hrvatske branila je Andrea Matić, koja je nastupila u tri discipline: 60 metara, 150 metara i skoku u dalj. Prvoga dana imala je kvalifikacije na 60 metara i skoku u dalj. Sa osobnim rekordom od 8,11 bila je smještena u najjaču skupinu, a samo su tri cure imale prijavljena bolja vremena od nje.  U tijesnoj utrci, gdje je šest cura bilo unutar četiri sekunde, Andrea zauzima ukupno deveto mjesto istrčavši 8,38  i time se plasira u B finale.

Sutradan u B finalu briljira i rezultatom 8,42 osvaja prvo mjesto, odnosno ukupno 9. mjesto u toj disciplini.  U skoku u dalj osvaja ukupno 26. mjesto, skočivši 4,11 što je puno lošije od njezinih najboljih rezultata, a razlog je taj što se odraz radio od daske, a ona to do sada još nije uvježbavala.

Drugoga dana je osim finalne utrke na 60 metara imala i kvalifikacije na 150 metara. Također smještena u najjačoj skupini trči 20,28 i zauzima deveto mjesto, odnosno plasman u B finale.

Zadnjeg dana natjecanja trči u B finalu na 200 metara i osvaja prvo mjesto istrčavši 20,31, odnosno deveto mjesto ukupno u toj disciplini. Andreji je ovo prvo veliko međunarodno natjecanje sa kojeg se vraća puna dojmova i bogata za jedno veliko iskustvo , a pritom istvarivši odlične rezultate!