Home Nogomet Treća HNL Zapad Trobod je cilj i imperativ i porečkom Jadranu i Crikvenici

Trobod je cilj i imperativ i porečkom Jadranu i Crikvenici

SHARE

Podno Dubračine ove se subote možda mnogo toga riješava, a možda se i sve komplicira do kranjih granica. Naime, pobjedom kod “ljutoga” protivnika porečki bi Jadran prigrlio čvrsto dugoiščekivanu titulu prvaka. Remijem i/ili porazom Porečana posljednjih 180 minuta ovogodišnjeg natjecanja bilo bi obavijeno velom neizvjesnosti.

Svjesni su toga i u Poreču. Nije da im je polufinale kupa NSŽI baš sjelo u pravom trenutku jer bi bilo mnogo važnije da su odmorniji dočekali gostovanje u Crikvenici, no s druge strane moguće je da su se dodatno napunili samopouzdanjem dobrom igrom i vrijednom pobjedom.

Stoper Jadrana, na žalost već dugo vrijeme pod ozljedom koljena, ali ona pozitivna nit porečke momčadi, Stefan Ilić, zavrijedio je dati nam viđenje subotnjeg susreta u kojemu je u igri čitavo prvenstvo.

“Čeka nas zahtjevna utakmica protiv momčadi Crikvenice koja je, uz nas, pokazala najviše u zadnje dvije godine. Znamo da neće biti nimalo lako, no moramo pokazati karakter ako želimo izvući pozitivan rezultat, a želimo. Na nama je da ove subote pokažemo zašto smo vodeća momčad ovogodišnjeg natjecanja”. – kaže nam porečki kapetan pa nastavlja.

“Mislim da zaslužujemo biti tu gdje jesmo, uživamo u svakom treningu i u svakom trenutku kojega proživljavamo zajedno. Imamo vrhunske navijače, vrhunsku upravu i trenere i svi zajedno guramo prema istom cilju, a on je da budemo prvaci. Zato i ovim putem pozivam sve simpatizere Jadrana da nam u subotu budu najveća moguća podrška, a mi ćemo dati sve od sebe da razveselimo i naše Šajete ali i sve ostale kojima je Jadran u srcu sa novim bodovima”. – jasan je Stefan Ilić.

Napadač Crikvenice, također Stefan, Antanasković Stefan, pulski je napadač na privremenom radu u Crikvenici optimističan je pred subotnji derbi.

“Je, derbi je to, derbi ovog prvenstva, a vjerujem da i mi i Jadran žarko iščekujemo subotu i sam početak utakmice. I Porečanima i nama ambicije su iste a to je sam vrh tablice. Za pobjedu i trobod igrati ćemo i mi i oni, a vjerujem da ćemo prezentirati kvalitetan nogomet. Naravno, vjerujem i nadam se našoj pobjedi te samim time vrlo napetoj završnici prvenstva”. – kaže napadač Crikvenice pa se malo osvrnuo i na prethodni period.

“Imali smo možda malo slabije rezultate ove polusezone, no svejedno smo u puno utakmica pokazali da imamo odličnu momčad i da se s razlogom nalazimo pri samom vrhu ljestvice ili na samom njenom vrhu već duže vrijeme. Tu i želimo ostati“. – zaključuje Stefan naš razgovor.