Home Rukomet Ostalo APSOLUTNI CIRKUS | Koliko će trebati rukometu kao sportu da opere sramotu...

APSOLUTNI CIRKUS | Koliko će trebati rukometu kao sportu da opere sramotu koja se trenutno događa u Egiptu?

SHARE

Prema svemu sudeći, od ovakvog SP-a rukomet kao sport neće se dugo oporaviti. Nikad niti jedno veliko natjecanje nije naštetilo ugledu nekog sporta kao što to trenutno čini SP u Egiptu za „svoj“ rukomet.

Reklame na parketu lijepe se ljepljivom trakom za vrijeme utakmice, mediji se smiju pojedinim igračima i njihovim nesportskim konstitucijama, mačke šetaju po parketu, a prije prvenstva dvije države su odustale pa su umjesto njih upale dvije nove, pitanje s kakvim pripremama, pogotovo nakon što je inače solidna Makedonija poražena od Egipta 38:19.

No, možda i najveća ludost dogodila se danas. Dva igrača ekipe Zelenoortskih otoka (da, ta država je na SP-u) dobili su koronavirus i utakmica protiv Njemačke je odgođena. Za pretpostaviti je da ne znate podatak kako su državljani te stanovnicima malobrojne državice u Egipat doputovali sa samo 12 igrača.

Sada ih je deset, a prema propozicijama mora biti na raspolaganju deset igrača i jedan vratar. To ta država ne može ispuniti pa će Njemačka danas slaviti 10:0. Na SP-u. I ne, to nema toliko veze s koronavirusom, koliko ima sa cjelokupnu organizaciju i time da na velikom natjecanju nastupaju egzotična oveća naselja.