Home Nogomet Četvrta HNL Zapad “Apsurd je da u anketi o trećoj ligi sudjeluju klubovi koji jedva...

“Apsurd je da u anketi o trećoj ligi sudjeluju klubovi koji jedva ispunjavaju uvjete za četvrtu ligu”

SHARE

Nakon što je NS Rijeka proveo anketu među aktivnim trećeligašima i četvrtoligašima o budućem ustroju trećih liga, novinari riječkog portala SportCom nazvali su Remzu Zalihića, predsjednika Rudara koji je, očekivano, imao svoj komentar:

„Radi se o preozbiljnoj temi da bi se odlučivalo modelom “zaokružite od a do d”. Držim da bi bilo korektno organizirati panel raspravu na tu temu uz sudjelovanje klubova koji prema svim kriterijima udovoljavaju uvjetima treće lige. Apsurd je da su u anketi o trećim ligama sudjelovali klubovi koji su na rubu ispunjenja osnovnih uvjeta za četvrtu ligu“, rekao je predsjednik Rudara za SportCom pa nastavio:

„U svakom slučaju Rudar smatra da je neophodno formirati jednu treću ligu, jer sadašnji sustav nije motivirajući budući da je preveliki jaz između sadašnjih trećib liga i druge lige kao što je veliki jaz između tri treće lige i druge lige, od infrastrukturnih uvjeta do profesionalnih ugovora. Vrati li se na staro, ponovno ćemo imati slučajeve da nitko iz te  lige neće htjeli ili moći igrati drugu ligu“, govori Zalihić svjestan da bi jedinstvena treća liga bila slabija inačica druge lige:

„U krajnjem slučaju može se sadašnju drugu ligu smanjiti za dva do šest klubova, koji bi zajedno sa sadašnjim trećeligašima formirali jedinstvenu treći ligu. No, o tome treba organizirati ozbiljnu javnu raspravu i saslušati mišljenje kredibilnih klubova, a ne raditi ankete bez relevantnog uporišta“, zaključuje Zalihić.