Home ISTRA Atletika Atletika u Istri jača – na županijskom prvenstvu nastupilo 126 natjecatelja, najviše...

Atletika u Istri jača – na županijskom prvenstvu nastupilo 126 natjecatelja, najviše medalja u Medulin

SHARE

Na ovogodišnjem, sada već i tradicionalnom prvenstvu Istre u atletici koje se održalo 20.06.2020. na SRC Veruda,poznatom Uljanikovom stadionu, nastupilo je 126 natjecatelja iz četiri istarska i dva kluba iz PGŽ, koji su imali ukupno 211 start u raznim utrkama i disciplinama.

Najbrojniji klub bio je AK Medulin s 36 natjecatelja, zatim slijedi AK Albona Labin s 30, AK Istra s 26, porečki Maximvs s 23, te AK Grobnik s 8 i AK Kvarner s dva natjecatelja. Bio je to povratak na stazu nakon duge i prisilne pauze, za većinu istarskih atletičara, prvo natjecanje ove godine.

Generalna proba i najava za predstojeće Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za Mlađe kadete i Kadete koje se održava 27.6. u Varaždinu. Najuspješniji klub po broju osvojenih odličja je AK Medulin.

Medulinci su osvojili 29 medalja (12 zlatnih), a pulska AK Istra 25 (10 zlatnih). Porečki Maximvs je osvojio 12 medalja (pet zlatnih), a labinska Albona njih 11 (tri zlatne). AK Grobnik je stigao do osam medalja (tri zlatne) dok je AK Kvarner osvojio jednu medalju, i to zlatnu.

Posebnu nagradu za najbolji rezultat na natjecanju  prema bodovnim tablicama IAAFa, koju je pripremio naš Olimijac iz Sydneya 2000, Elvis Peršić, osvojila je Natali Pincan (AK Istra) pobjedom u  utrci na 400m za mlađe juniorke s vremenom 1:03,15 odnosno 777 bodova.

Atletika u Istri ne posustaje, Atletski savez Istre mobilizirati će i dalje sve raspoložive snage na razvoju atletike kao i očuvanju atletske tradicije u Istri. Za suđenje su bili zaduženi pravi i istinski ljubitelji  atletike iz Zbora atletskih sudaca Pule.

Organizatori se zahvaljuju svom Radovanu Kirinu koji je uveličao protokol i dodjelu odličja, te izvrsnim dečkima iz tehničke službe, njihovim bivšim atletičarima koji svako natjecanje odrade na vrhunskom nivou.

Već u srijedu, 24.06. na istom mjestu u 15 sati počinje najveće i najatraktivnije natjecanje za mlađe uzraste, Erste liga, gdje se najmlađi atletičari bore za ulazak u finale i nastup na Zagrebačkom mitingu, poznatom Hanžekovićevom memorijalu koji će se održati u rujnu 2020.