Home ISTRA Tenis ATP UMAG: Atraktivan debi Poljička, prolaz ipak Cecchinatu

ATP UMAG: Atraktivan debi Poljička, prolaz ipak Cecchinatu

Bez premca najuzbudljiviji meč prvog dana Umaga bio je seniorski debi Milija Poljička koji je prije par tjedana osvojio juniorski Wimbledon. S druge strane stajao je uskusni zemljaš Marco Cecchinato, nekad član Top 20 kluba, pobjednik Umaga 2018. godine i svojedobno polufinalist Roland Garrosa.

Bilo je zaista svega, borbenosti, sjajnih poteza, veoma dugih gemova, kao i raznih preokreta. Malo je tko mogao pretpostaviti da su na terenu junior – dobitnik pozivnice i kvalifikant. Uostalom, Poljičak je imao 13, a protivnik 24 break lopti. Na Poljičkovu žalost, iskoristio ih je samo u 2. setu.

No krenimo redom, u 1. setu rezultatski je lakše prošao Talijan nego li je igra prikazivala (6:1). Bio je to set gdje smo u prvih četiri gemova vidjeli 13 break lopti, ali su svi gemovi otišli na stranu Cecchinata (4:0).

Poljičak je zapaprio tek u nastavku, poveo je 2:0 i dobio na vremenu, a to mu je itekako bilo potrebno jer je izgubio pet od idućih šest gemova. I onda je Poljičak odbio položiti oružja, odbio je poslati publiku na spavanje iako je već bilo 23 sata. Naredao je četiri gemova spasivši i tri meč lopti te poslao meč u 3. set iskoristivši nešto više pogrešaka Cecchinata (posebice pri drop shotovima) i pokazavši borbenost koja će mu itekako trebati na seniorskom Touru.

Posljednji gem bio je čista razonoda za publiku, čak šest set lopti bilo je potrebno za okončanje tog zabavnog seta (7:5). U nastavku imao je svojih prilika, bilo je dugih gemova, ali nedostajalo je ipak snage za koncentraciju. Cecchinato je korak po korak priveo meč kraju (6:2) nakon tri sata igre, a kad je meč završio već je stigao utorak.

Utorak koji donosi nastupe preostala dva hrvatska tenisača Dina Prižmića i Duje Ajdukovića. Ono što smo u ponedjeljak još imali prilike vidjeti je ispadanje umaške legende Fabia Fogninija što, na žalost, nije bilo ni previše neočekivano.

Vidjeli smo i premijernu Tour pobjedu 20-godišnjeg Giulija Zappierija što će mu itekako dati vjetar u leđa. Prolaz u 2. kolo izborili su i Jaume Munar te Roberto Cerballes Baena.

Previous articleU Višnjanu održana Magdalenjina
Next articleNOVA BOMBA S FORTINA | Goran Urošević novi igrač Štinjana!