Home Nogomet Prva ŽNL Istra BAĆAC WINERY PRVA ŽNL – 3. kolo: Ljubav, mir i prijateljstvo, ali...

BAĆAC WINERY PRVA ŽNL – 3. kolo: Ljubav, mir i prijateljstvo, ali i borba za vrh i za ostanak u ligi

Pred nama je na IstraSportu treće kolo Baćac Winery Prve ŽNL. Derbi kola se nameće – to je susret na ližnjanskoj Šaraji.

Ližnjanci Zorana Moravca će ipak i ove godine biti u samom vrhu, pokazuju to svojim igrama u prva dva kola, ali i gol razlikom (11:2). S druge strane, Vinežani predvođeni Ervinom Jašarevićem nisu „autsajderi“ protiv nikoga u ligi.

Ipak, krenimo redom, u subotu od 16:30 na praznom stadionu Guido Vodopija u Vodnjanu gostuje Veli Vrh. To su momčadi bez bodova zasad i biti će zanimljivo vidjeti kome će sezona krenuti u pozitivnom smjeru, a koga će subotnjih 90 minuta još više zabrinuti.

U isto vrijeme u Dumbrovi još jedna ozbiljna „bitka“. Rapčani na kontu imaju tri boda, ali su svjesni da ih čeka zahtjevna sezona, a Potpićanci su još bez bodova pa obje momčadi ovu utakmicu vide kao priliku da nešto spreme u „škatulu“ za „zimnicu“. Ukoliko vrijeme posluži, mogla bi i posjeta na tribinama biti odlična.

Na štinjanskom Fortinu u 10:30 ove nedjelje igraju pulska Istra i Smoljanci Sloboda. Istra je u novu sezonu krenula s nešto jačim kadrom nego inače, a puno im je donio i reaktivirani Tomislav Babić. Stoga, Savičentini koji pretendiraju na najviše pozicije, mogu očekivati jako teških 90 minuta.

Tri se utakmice igraju u popodnevnom terminu nedjelje, od 16:30. Uz onaj na Šaraji, zanimljivo će biti i u Marčani gdje kod domaćina koji je zasad svih ugodno iznenadio gostuje Mladost iz Rovinjskog Sela koji su također bolji nego što je većina mislila. Biti će zanimljivo vidjeti hoće li marčanska osovina Agaj-Šnur donijeti novo veselje svojim suigračima.

U Vrsaru nas čeka itekako zanimljivih 90 minuta. Vrsarani sigurno mogu bolje, a motivira ih i ‘nula’ u rubrici bodovi. No, Štinjanci baš i nisu momčad na kojoj se pametno ‘vaditi’. Mnogi će reći kako se radi o najkvalitetnijoj momčadi u ligi. Sigurno će u Vrsaru biti interesantno.

Za kraj, prijateljski susret. Muntić i Dajlu godinama vežu pozitivni odnosi, a vjerojatno se to ogleda u sličnosti dvije „alfe i omege“, Denisa Išića kod Muntića i Dušana Brečevića kod Dajle. Obojica su dugogodišnji sportski djelatnici visokih razina morala i angažmana pa se možemo nadati kako ćemo ove nedjelje na Grabrima gledati možda i ljepoticu kola.

BAĆAC WINERY PRVA ŽNL – 3. kolo:

Vodnjan – Veli Vrh

Potpićan Učka ’72 – Rabac

Istra Pula – Smoljanci Sloboda

Vrsar – Štinjan

Ližnjan – Iskra

Marčana – Mladost /RS/

Muntić – Dajla

Previous articleKvarner 2010 ove subote gostuje u Pazinu, oprašta se poznati riječki arbitar
Next articleU ROVINJU: Ove nedjelje održava se manifestacija “Od punte do punte morem i kopnom 2023”