Home Nogomet Prva ŽNL Istra BAĆAC WINERY PRVA ŽNL – 6. kolo: Derbi je na Fortinu, ali...

BAĆAC WINERY PRVA ŽNL – 6. kolo: Derbi je na Fortinu, ali svih sedam utakmica će donijeti mnogo odgovora

Ako šesto kolo Baćac Winery Prve ŽNL uopće ima pravi, klasični derbi kola, onda je to okršaj Štinjana i Marčane u nedjelju, 8. listopada od 16 sati. Obje momčadi su pokazale kvalitetu u ovoj sezoni i s razlogom se nalaze u gornjem dijelu ljestvice.

Štinjan je u prednosti zbog domaćeg terena, ali i kadra kakvog na raspolaganju ima trener Mile Raković. No, za Marčance mnogi tvrde kako igraju najljepši nogomet u ligi pa je sve moguće.

Istog dana popodne igraju i u Vrsaru. Tamo gostuju Ližnjanci koji nakon pet susreta imaju 12 bodova te su nominalni favorit protiv Vrsarana koji su dosad podbacili. Očekivalo se više od tri boda, ali to ne znači ništa posebno, rana je faza natjecanja i momci Timona Gjumića će se gotovo sigurno podignuti tijekom sezone. No, nedostajati će im Sebastijan Mioč i Mihael Poljaković, zbog žutih kartona.

Na Vinež stiže Muntić. Dojam je da se tu najteže može dogoditi nekakvo iznenađenje, iako Iskri nedostaje Tarik Malkić. U Muntiću su vjerojatno svjesni da ukoliko ispada više od dvije momčadi, a špekulira se čak s brojkom četiri, njihove šanse nisu velike.

U jutarnjem terminu nedjelje Veli Vrh dočekuje Dajlu, bez vratara Zovka. Dajla je u tom susretu izraziti favorit, iako je mlada velovršanska momčad ugodno iznenadila u Vrsaru i pokazala „grintu“ nasušno potrebnu u borbi za ostanak. Ipak, Dajla je kvalitetnija i iskusnija momčad, sve osim njihove pobjede bilo bi iznenađenje.

Subota s druge strane donosi tri zanimljiva sraza. Vodnjan i Potpićan Učka ’72 su momčadi iz donjeg doma ljestvice za koje je dojam da su dosad zaslužili više od bodova koje imaju. Može to ići na obje strane, iako su Vodnjanci u blagoj prednosti.

Savičentini gostuju na Kunfinu. Mladost RS je vrlo vjerojatno najveći „krivac“ što se lani na Suhači nije slavio naslov jer su im uzeli ključne bodove, a ove sezone su se usprkos ponekim upitnicima opet uspjeli konsolidirati i igraju vrlo dobro. S druge strane, Savičentini su očekivali više od šest bodova u pet kola, to je sigurno, pa je možda vrijeme za iskupljenje.

Rabac dočekuje pulsku Istru. Na papiru je lider, jasno, favorit, a otkako je u kadar stigao Tomislav Babić, igra Istre je znatno tečnija i mirnija. No, Rapčani na svojoj Mestalli sigurno vide svoju šansu. Imaju šest bodova i eventualna pobjeda bi ih definitivno udaljila od borbe za ostanak, što je veliki motiv.

BAĆAC WINERY PRVA ŽNL – 6. kolo:

Vodnjan – Potpićan Učka ’72

Mladost RS – Smoljanci Sloboda

Rabac – Istra Pula

Veli Vrh – Dajla

Iskra – Muntić

Štinjan – Marčana

Vrsar – Ližnjan