Home Nogomet Prva ŽNL Istra Banjole se probudile u nastavku nedjeljne matineje

Banjole se probudile u nastavku nedjeljne matineje

SHARE

Matineja u nedjeljno jutro zatekla je na Prematinki nogometaše Banjola i Istre Pula. Očito, budnija je bila momčad sa Marsova Polja, ali samo prvo poluvrijeme.

Agresivnost u samom začetku Istrinih napada, Banjolci su iskoristili da ukradu loptu, pa je Imširevićev pokušaj pogodio u ruku stopera Istre, a Simeunović je najstrožu kaznu u 10. minuti promašio. Odbranio je fenomenalni Čajo.

Uzvratili su gosti. Dobar pas vratara Čaje pronašao je u izglednoj poziciji Ališića, no njegov pokušaj trese mrežu sa vanjske strane. No, u 19. minuti, Dubravac je uputio odličan pas sa lijeve strane, a Ališić je ovoga puta precizan za blagi šok na Prematinki.

Odlično su deset minuta prije kraja prvoga dijela Ališić i Dubravac izigrali obranu Banjola, no u izglednoj je prigodi Dubravac previše oklijevao, pa je otišla u nepovrat.

Petnaest minuta nastavka trebalo je Božičeviću da konačno probije Istrinu zadnju liniju. Nije išlo iz prekida, silnih kornera, pa je Božičević uzeo loptu na 25 metara, povukao je i pogodio desni donji kut ovoga puta nemoćnog Čaje za izjednačenje.

Podigao je taj pogodak Banjole, pa je osam minuta nakon pogotka, Bobić u klizećem startu spriječio kontru Istre, a onda odlično uposlio Simeunovića koji se iskupljuje za promašeni jedanaesterac i dovodi lidera u vodstvo.

I nakon toga, do kraja samo Banjole. Luchesi je prvi puta otišao na izlet na suparničku polovicu, probio desnu stranu i pronašao usamljenoga Imširevića koji riješava rezultatsku neizvjesnost. Do kraja je Istru sa tri lijepe obrane spasio vratar Čajo kod pokušaja Božičevića, Simeunovića i Čude.


BANJOLE – Igalište Prematinka – 1. ŽNL – 7. kolo – SUDAC: Mateo Čalić (Marčana), POMOĆNICI: Diego Biljuh (Marčana) i Saša Mikša (Pula)

BANJOLE – ISTRA PULA 3:1 (0:1)

Žuti kartoni:  Džanić, Dubravac, Ališić, Ivešić (Istra Pula), Hrelja, Ćosić, Božičević, Toprek (Banjole)

Strijelci: 0:1 Ališić 20’, 1:1 Božičević 60’, 2:1 Simeunović 68’, 3:1 Imširević 75’

BANJOLE: Rešidović, Ćosić, Hrelja (65. Šnur), Bagarić (89. Ključević),  Luchesi, Salihović, Imširević (82. Toprek), Simenunović, Bobić, Čude (87. Balen), Correa (46. Božičević)

Trener: Dragan Tomić

ISTRA PULA: Čajo, Džanić, Avdić (61. Ilinčić), Beriša, Ivešić, Anwanwan, Ališić, Kinkela, Vijatović (87. Abramović), Kinkela,  Stankeric (55. Žilo), Dubravac

Trener: Ivan Crljenica