Home Rukomet Ostalo Banović hrabro okupio mlade Kovare – jedan iskusniji vratar stigao bi kao...

Banović hrabro okupio mlade Kovare – jedan iskusniji vratar stigao bi kao ‘kajmak na ćevape’

Nakon izazovne sezone koja ih je ispratila iz Prve HRL Jug, Rukometni Klub Rudar Adria Oil  se vraća ove sezone u pomlađenom sastavu. Za nadolazeću sezonu neće imati na vratima Liridona Zenu te vanjskog igrača Luku Matačića, dok vođenje prve momčadi preuzima Inko Banović uz asistenciju iskusnog Dalibora Zupičića.

S novim početkom i strastvenim igračima, spremni su ponovno zasjati na sportskoj sceni u sezoni 2023/2024. Prošla sezona donijela je svoje izazove, ali umjesto da se obeshrabre, u Labinu su odlučili okrenuti se domaćim igračima i posvetiti se onim najbitnijima, a to je omladinski pogon.

Seniorska momčad je u ponedjeljak 28. kolovoza 2023. godine započela sa pripremama za odigravanje Druge HMRL Zapad.

“Krećemo u novu sezonu sa skoro pa istim sastavom, pa samim time i rezultat mora biti u skladu sa kvalitetom. Mislim da će nam spoj iskusnih starijih i kvalitetnih mlađih igrača donesti mirniju sezonu gdje možemo malo dugoročnije planirati i spremati se i za sljedeće sezone koju su pred nama. Najvažnije da ekipa bude rasterećena i poletna te da uživaju u samom rukometu”, riječi su trenera Banovića što se tiče ciljeva u novoj sezoni. Nakon toga osvrnuo se i na planove u pripremnom periodu i probleme u kadru.

“Planirano je 6-7 utakmica u pripremnom periodu (od toga su dva mini-turnira) gdje će sigurno svi dobiti svoju minutažu te pokazati se u najboljem svjetlu. Nažalost, imamo problem sa vratarskom pozicijom (ni drugi nisu u boljim situacijama) no vjerujem da ćemo do početka sezone uspjeti sve posložiti.”

Za kraj trener Inko Banović osvrnuo se i na labinsku publiku koja je uvijek bila podrška našim kovarima. “Nadam se da će i publika to sve znati prepoznati i podržati naše dečke jer nakon dugo vremena imamo skoro sve domaće igrače. Oni “stranci” su toliko dugo tu da su već na neki način i postali Labinjani.”

Promjene u klubu desile su se i u organizacijskom pogledu. Dosadašnji tajnik kluba Goran Vlačić preuzeo je funkciju direktora kluba. Na njegovo mjesto tajnika sjeo je mladi Karlo Banović koji je već prošle godine uključen u rad kluba te je do sada imao priliku upoznati se sa samom organizacijom kluba.

Dalibor Zupičić koji je ujedno pomoćni trener u seniorskoj momčadi te glavni trener U17 preuzeo je funkciju koordinatora mlađih dobnih skupina i seniorske momčadi. U tom pogledu vjerujemo kako će projekt Labinske škole rukometa još više profitirati. Kontinuirani razvoj naših mladih talenata igra ključnu ulogu u dugoročnoj strategiji kluba. Žele ih vidjeti kako rastu i postaju ključni igrači u budućnosti.

Ova sezona Kovarima predstavlja priliku za dokazivanje po pitanju predanosti i stručnosti, kako u sportskom tako i u organizacijskom smislu. Glavni cilj je odraditi što kvalitetniju sezonu, bez prevelikog pritiska na rezultat, već će upravo predanošću i stručnošću on doći kada za to bude bilo vrijeme.

Konačan cilj je naravno osigurati povratak u Prvu ligu Jug gdje definitivno Labin zaslužuje biti, a hoće li to biti ove sezone ili sljedeće, povratak Kovara je siguran. Raspored prvog djela sezone donosimo u nastavku:

1. kolo: RK Ogulin – RK Rudar Adria Oil

2. kolo: RK Rudar Adria Oil – RK Buje 53

3. kolo: RK Karlovac 2 – RK Rudar Adria Oil

4. kolo: RK 28.April – RK Rudar Adria Oil

5. kolo: RK Rudar Adria Oil – RK Senj

6. kolo: RK Zamet 2 – RK Rudar Adria Oil

7. kolo: RK Rudar Adria Oil – RK Gospić

8. kolo: RK Mornar Dramalj-Crikvenica – RK Rudar Adria Oil

9. kolo: RK RK Rudar Adria Oil – RK Trsat

Previous articlePaolo Pulić odličan treći na turniru u Dugom Selu
Next articlePORTIERI DRUGA ŽNL | Kreće jedna od najzanimljivijih liga na IstraSportu – je li ove godine slabija i neizvjesnija nego ikad?