Home Nogomet Mlađi uzrasti BAREM ZA BADNJAK NEK’ BUDU DOMA | Mlađi i stariji pioniri NS...

BAREM ZA BADNJAK NEK’ BUDU DOMA | Mlađi i stariji pioniri NS Rijeka igrati će polusezonu gotovo četiri mjeseca!

Jučerašnji dan donio je nove promjene u omladinskim ligama NS Rijeka. Naime, iako je već bilo dogovoreno da će se igrati dvije lige NS Rijeka mlađih i starijih pionira, što je i pred svim klubovima na Plenumu klubova Treće HNL Zapad rekao tajnik Središta Branko Kajfež, jučer se dogodila promjena.

Međutim, prema nama dostupnim informacijama, pobunili su se iz Orijenta 1919, kluba koji je zbog rezultata u prošloj sezoni trebao ispasti u drugu ligu NS Rijeka mlađih i starijih pionira. Podsjetimo, u 1. ligu NS Rijeka mlađih i starijih pionira plasman je izborio Veli Vrh te je pristao igrati u višem rangu kako bi se nagradilo kvalitetnu djecu.

No, predstavnik Orijenta 1919 iskazao je nezadovoljstvo pa se u prvi mah odlučilo kako će se Veli Vrh naputiti da ostane u županijskom rangu, a da mladi dečki s Krimeje ostanu u ligi. U ovim trenucima možda nije loše napomenuti da je Orijent 1919 lani u mlađim pionirima imao gol razliku 17:130, a u starijim 8:124.

Na takvu je odluku „skočio“ predsjednik NSŽI-a Darko Raić Sudar te je uspio izboriti ostanak Velovršana u 1. NL NS Rijeka. Kako je u tom trenutku klubova bilo 15 u ligi, da bi se stiglo do 16, u elitni rang ubacilo se mlađe i starije pionire Pazinke, što je logično, obzirom da su bili jedini iz Istre u 2. ligi koja će se tako igrati samo na riječkom području.

I sve bi to bilo probavljivo, osim sulude želje Orijenta 1919 da usprkos rezultatu ostanu u ligi, da to ne znači kako će mlađi i stariji pioniri igrati 15 kola po polusezoni, odnosno da će u natjecateljskom periodu biti gotovo četiri mjeseca!

Liga im sada mora početi prvog vikenda u rujnu i trajati će do sredine prosinca. Nadajmo se da će ‘klince’ barem za Badnjak ostaviti kući. Odgode utakmice postati će gotovo neizvedive, a kako će se odigrati proljetni dio koji mora završiti prije zbog EP-a 2020. godine, to ne zna nitko, a dojam je da nikoga ni ne interesira.

Previous articleŽupanijski prvoligaši s Labinštine u novu sezonu ulaze ojačani
Next articleVrsar i Funtana doveli značajna pojačanja