SHARE

Lider prve županijske nogometne lige i trećeplasirana momčad iz Funtane danas su na Prematinki u Banjolama odigrali susret kojega se ne bi postidjele i višerangirane momčadi.

U dvoboju četvrtfinala kupa NSŽI teško je konstatirati koja je momčad više zaslužila prolazak u polufinale, no jasno je da je domaćin propustio dvije najveće prigode, one s bijele točke.

Igrala se 25. minuta kada je u gostujućem šesnaestercu srušen Sanel Imširević, no Simeunovićev udarac brani Gianfranco Milocani, a na odbijenu loptu još jednom vratar Funtane “skida” prigodu Milivoja Simeunovića.

Kazna za promašaj stigla je vrlo brzo. U 27. minuti svoj je udarac sa dvadesetak metara oprobao Prenc i svladao Rešidovića.

U nastavku kao i mnogo puta do sada kada napadačima Banjola ne ide, probleme riješava Luchesi. Simeunović je izveo korner, a Luchesi bio najprisebniji u skoku i svladao Milocania za 1:1.

Šest minuta prije kraja Pejkunović je dosudio novi jedanaesterac za domaćina nakon igranja rukom jednog od gostujućih igrača u svom šesnaestercu. Promijenile su Banjole izvođača pa je umjesto Simeunovića odgovornost preuzeo Imširević, no i on je pogodio “u ništa”.

Bilo je jasno da će u udarcima s bijele točke prednost otići na gostujuću stranu. Bobić, Toprek i Rakovac promašili su kod domaćina, a ključni pogodak djelo je Tomića koji je svojoj momčadi osigurao nastup u polufinalu.

BANJOLE – Igralište Prematinka – KUP NSŽI – 1/4 finale – SUDAC: Petar Pejkunović (Kožljak), POMOĆNICI: Sandi Orbanić (Žminj) i Edin Šehić (Pula)

BANJOLE – FUNTANA 1:1 (0:1) – nakon jedanesteraca 5:6

Žuti kartoni: Bagarić, Bobić, Luchesi (Banjole), Buršić, Šegon, Salković (Funtana)

Strijelci: 0:1 Prenc 27’, 1:1 Luchesi 49’

BANJOLE: Rešidović, Medvid (46. Hrelja), Ćosić, Bagarić, Luchesi (88. Rakovac), Salihović, Imširević (88. Jukan), Simeunović, Bobić, Božičević (83. Toprek), Čude

Trener: Dragan Tomić

FUNTANA: Milocani, Buršić, Šegon M., Šegon E., Sardelin, Prenc, Ferenac, Salković, Banić A., Tomić, Banić V.

Trener: Vjekoslav Dorčić