Home Nogomet Prva ŽNL Istra Bio je to derbi, ali jednosmjeran

Bio je to derbi, ali jednosmjeran

SHARE

Za dobru utakmicu, a posebno za dobar derbi, potrebne su dvije raspoložene momčadi. No, danas na funtanjanskom travnjaku pojavila se samo jedna, ona domaća.

Od prve minute zagospodarili su Funtanjani i pokazali tko je gazda na zapadnoj obali. Već u trećoj minuti, nakon slobodnog udarca Šegona, Filipović je dvaput dobro reagirao, no treći pokušaj, onaj Ferenca, završio je na gredi.

No, vratilo se Prencu nekoliko minuta kasnije kada je nakon kornera bio najviši u skoku i poentirao u 11. minuti za 1:0.

Nakon pola sata igre, Atanas Gjurchinoski, koji je stvarao probleme vrsarskoj obrani čitavu utakmicu, pobjegao je pažnji svojih čuvara, izišao pred Filipovića i rutinski poentirao za uvećanje vodstva.

Samo što se krenulo sa centra u nastavku, Sardelin je na vrhu šesnaesterca uhvaćen u sendviču između dvojice igrača Vrsara, pa Dizdareviću nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na najstrožu kaznu iz koje Šegon povisuje na 3:0.

Slavlje se nije ni stišalo, a Prenc je odveo u 50. minuti domaćine na visokih i zasluženih 4:0. Stala je Funtana nakon toga, zadovoljna neočekivano visokim rezultatom, no Vrsarani su došli do počasnog pogotka u posljednjim trenucima susreta kada je Dekleva srušen u šesnaestervu domaćih, a Bonaca poslao loptu iza Milocanievih leđa za konačnih 4:1.

FUNTANA – Igralište Funtane – 1. ŽNL – odgođeni susret 10. kola – SUDAC: Amel Dizdareveić (Radmani), POMOĆNICI: Ivan Jakičić (Poreč) i Marijan Krčalić (Radmani)

FUNTANA – VRSAR 4:1 (2:0)

Žuti kartoni: Dekleva, Fonović, Vukadin – trener (Vrsar)

Strijelci: 1:0 Prenc 11′, 2:0 Gjurchinoski 18′, 3:0 Šegon 48′ (11 m), 4:0 Prenc 50′, 4:1 Bonaca 90′ (11 m)

FUNTANA: Milocani, Buršić, Šegon M., Šegon E. (71. Jakeljć), Prenc (64. Lukšić), Sardelin (79. Popović), Matošević, Ferenac, Tomić, Gjurchinoski (64. Hanižar), Banić

Trener: Đankarlo Milokanović

VRSAR: Filipović, Dekleva D., Bonaca, Dekleva F. (68. Marunica), Zdrilić, Pavišić, Matošević, Koraca, Fonović, Pršurić (65. Buković), Jugovac (51. Hrvatin)

Trener: Damir Vukadin