Home ISTRA Nogomet Bivši napadač Pazinke karijeru nastavlja na jugu Italije

Bivši napadač Pazinke karijeru nastavlja na jugu Italije

SHARE
Bojan Gjurchinoski u dresu Reala

U zadnje vrijeme sve je veći trend da mladi nogometaši iz Istre svoju nogometnu sreću i odskočnu dasku za nastavak karijere potraže van našeg najvećeg poluotoka, pa je to učinio i glavni akter ove naše priče.

Naime, mladi 24-godišnji brzonogi krilni napadač, Bojan Gjurchinoski od ove sezone je novi igrač talijanskog Real Guglionesa, momčadi sa samog juga Italije, u blizini grada Napulja i ikonskog kluba Napolija.

Bivši napadač Istre 1961, Jadrana, Rovinja, Pazinke i Funtane, od ove sezone brani boje momčadi koja se natječe u petoj talijanskoj ligi pod nazivom “Eccellenza”. Prema izjavama napadača, uvjeti za treniranje su veoma ozbiljni pa se trenira i 2 puta dnevno, a trener na raspolaganju za trening ima idealnih 23 igrača.

O plaći ćemo samo da je otprilike ista kao i u klubovima za koje je do sad nastupao, samo što je sada isplaćena u drugoj valuti, naravno Eurima. Spomenimo da je Bojan već u svom debiju, u pobjedi svoje momčadi protiv Citta di Termoli zabio gol i izborio penal. IstraSport mu želi daljnji nastavak ovakve forme u “Realu”, a tko zna, kasnije možda i nekom većem klubu.