Home Nogomet Druga ŽNL Istra Bivši strateg Triestine novi trener Momjana 1947!

Bivši strateg Triestine novi trener Momjana 1947!

SHARE

Momjan 1947 posljednjih tjedana podosta puni „stupce“ u medijima. Promocija u viši rang, dizanje ozbiljnosti na viši nivo, prolazak u četvrtfinale Kupa Istre, a onda i iznenadna smjena. Danas smo doznali i ime novog trenera tog kluba.

Livio Lupido je 61-godišnji stručnjak koji je dugi niz godina radio kao pomoćnik u Triestini koju je čak i vodio u jednom razdoblju. Treninzi svakako moraju biti zanimljivi jer glavni trener priča talijanski, a indijski fizioterapeut engleski. Kada na to dodamo dio slovenskih igrača koji vjerojatno pričaju svoj, može se reći da je Momjan 1947 prvak u multilingvizmu.

Zašto su se opet odlučili na stranca, odgovorio nam je sportski direktor Valmi Coslovich: „Vrlo jednostavno, u Istri nemamo trenere za klubove koji žele pokrenuti nešto pozitivno, a kamoli da su uz to i ozbiljni te kvalitetni. Pokušavamo na taj način privući igrača, a ne kao što mnogi rade, dovedu skupe igrače pa igraju bez prijave trenera. Kod nas dečki dolaze iz gušta, na njihov trošak, ali se zabave, a uz to i kvalitetno rade. Atmosfera je veoma pozitivna i to je jedini ispravni put da klub u maloj sredini opstane.“

Podsjetimo, Momjanci će s Lupidom početi prvenstvo 29. kolovoza na gostovanju kod Brtonigle NV, a onda im na njihov teren dolazi Višnjan 1957. Nakon toga imaju dva okršaja  s klubovima na Labinštini, najprije gostuju u Snašićima, a onda im u goste stiže vineška Iskra.