Home ISTRA Nogomet Bjelica pred borbom za preživljavanje u Osijeku

Bjelica pred borbom za preživljavanje u Osijeku

Nakon što su oteli trobod u Koprivnici te zasluženi bod kod Gorice, Dragovoljce sada, u petak, sa početkom u 20,00 čeka prva domaća utakmica nakon dolaska Davora Mladine na čelo stručnog stožera sigetskog prvoligaša. I čeka ga težak izazov. Stiže Rijeka.

Rijeka koje možda i ne briljira, no individualnom kvalitetom do sada riješava probleme. Riječane svakako iščekuje težak susret, ali je uloga favorita bez pogovora na njihovoj strani. Obje su momčadi što se tiče žutih ili crvenih kartona kompletne. O Covidu i povredama nemamo informacija.

Šibenik u subotu na Šubićevcu želi pokazati da je zaboravio očekivani poraz u Maksimiru. Lokomotiva je momčad sa kojom se Šibenčani mogu nositi i ne strahovati od njih, a olakšavajuća okolnost za domaćina je i ta što Lukas Kačavenda nema pravo nastupa zbog žutih kartona. Šibenik je svoje pobjede, ostvario na svom travnjaku i zasigurno rubriku “win” želi podebljati i ove subote.

Osijek u nedjelju iščekuje Goricu. Oslabljen. Darko Nejašmić, Mile Škorić i Ivan Fiolić neće kandidirati za taj susret, susret u kojemu se, vrlo vjerojatno, u slučaju negativnog rezultata (a negativno je sve osim pobjede Osijeka), opasno trese stolica osječkog trenerskog maga.

Gorica ima samo jedan problem ove godine. Odigrala je utakmice sa sva tri kluba koji spadaju u favorite kada igraju protiv Gorice. I sa Dinamom, i sa Rijekom, i sa Hajdukom. I sve je izgubila. Zbog nastupa Dinama u europskom natjecanju derbi kola Hajduka i Dinama je odgođen.